AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.23 // 10.6.2016

Malinen tyytyväinen "uusiin" miehiin

Malinen tyytyväinen "uusiin" miehiin

RoPS ja IFK Mariehamn väänsivät tasaisesti torstaina. (Kuva: Juha Tamminen)

RoPS sai pienen tappioputkensa poikki torstain 0-0-tasapelillä IFK Mariehamnia vastaan ja pelissä näkyi hyviä merkkejä.

RoPS:n päävalmentaja Juha Malinen oli tehnyt miehistöönsä pieniä tarkennuksia. Keskikentän kolossi Michal Mravec sekä maalivahti Ricardo olivat palanneet avauskokoonpanoon. Samoin Jarkko Lahdenmäki sai nyt kauden ensimmäisen komennuksensa avaukseen oikean laitapuolustajan tontille Janne Sakselan alapuolelle.

Ottelun jälkeen Malinen oli tyytyväinen miesten ottamasta vastuusta.

- Ricardolta varma peli. Hän oli keskittynyt hyvin, liimasi vetoja ja oli ilmapalloissa vakuuttava. Nyt meillä on kaksi hyvää maalivahtia käytössä, Malinen kiitteli ottelun jälkeen.

- Lahdenmäki oli varsinkin ensimmäisellä jaksolla erinomainen. Ennen ottelua kertasimme hänen kanssaan, että pelaa siten, ettei hänen ympärilleen tule ongelmia. Toisella jaksolla alkoi jo hiukan maitohapot painamaan.

Malinen oli kohtalaisen tyytyväinen ensimmäiseen puoliaikaan. Varsinkin Robert Taylor ja Ville Saxman nousivat pelaajina esille.

- Robertilta vahva peli. Ville Saxman taas ei enää yllätä. Hän on ollut koko kauden kovassa vireessä. Yllätys oli paremminkin, ettei hän tehnyt kauden kolmatta maaliaan.

Heti toisen puoliajan alkuun RoPS suoritti ensimmäisen vaihtonsa. Kärkeen Aleksandr Kokon tilalle tuli Ransford Osei. Kokon pelaaminen oli ollut jo ennen ottelua hiukan epävarmaa.

Ransfordin tuomaa energisyyttä ei kuitenkaan onnistuttu hyödyntämään. IFK Mariehamn vetäytyi tehokkaasti, eikä RoPS enää onnistunut maalipaikkojen luonnissa. Malinen ei kuitenkaan nähnyt, että Maarianhamina olisi niinkään muuttanut taktiikkaansa, vaan löysi syyn omasta pelaamisesta.

- Vaikka kentällä tapahtuisi mitä, niin Maarianhamina luottaa samoihin asioihin. Toisella jaksolla meidän peli meni liian levottomaksi. Pelaajilla tuli voittamisen tuskaa. Kentällä oli vaihtojen myötä tuoreita pelaajia, mutta olimme silti liian hätäisiä, Malinen näki.

- Olisimme voineet pitää palloa vähän pidempään eikä lähteä välittömästi pystyyn. Olisimme tarvinneet maltillisemman keskikentän, jolloin Ransfordkin olisi voinut löytyä kärjestä paremmin.


HJK-RoPS Sonera stadiumilla sunnuntaina 12.6. kello 13.30. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia