AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.14 // 8.4.2016

Vuorinen: "Paljon hyvääkin matkaan"

Vuorinen: "Paljon hyvääkin matkaan"

Petri Vuorinen kaivoi positiivista kauden avauksesta. (Kuva: Juha Tamminen)

VPS:n kauden avaus HJK:n vieraan perjantaina päättyi 1-3-tappioon.

HJK johti tauolla 1-0, mutta toisen jakson avausminuuteilla näytti, että VPS tulee pirteästi peliin. HJK teki kuitenkin nopeasti, jo 49. minuutin kohdalla 2-0 -maalin Medon toimesta ja siitä alkoi vaasalaisittain synkkä jakso. HJK alkoi vyöryttää peliä kohti VPS-maalia ja tunnin kohdalla Atomu Tanaka puski Klubin jo kolmen maalin karkumatkalle.

- Se 2-0 -maali tuli nopeasti toisen jakson alkuun ja sen jälkeen meidän pelin avaamisemme ja pelaaminen ylipäätään heikkeni huonommalle tasolle kuin mitä se on ollut pitkään aikaan. Pitää katsoa videolta, mitä siinä oikein tapahtui, harmitteli päävalmentaja Petri Vuorinen Vepsun verkkosivuilla.

VPS onnistui kuitenkin kaventamaan pelin lukemiin 3-1 68. minuutilla, kun Loorents Hertsi hyödynsi HJK:n maalivaht Thomas Dähnen ja toppari Lum Rexhepin hölmöilyn ampumalla pallon kaukaa tyhjänä ammottaneeseen maaliin. Tilanne syntyi VPS:n hyvästä, korkeasta prässistä.

Maalin jälkeen VPS ryhdistäytyi ottelun loppua kohden ja sai hyvin painetta HJK-päätyyn.

- Jos tuloksellisesti olisimme halunneet saada paremman pelin, niin siinä vaiheessa, kun pääsimme hyökkäämään HJK:n matalaa puolustusta vastaan, meidän olis pitänyt pystyä tekemään vähintään se toinen maali, Vuorinen analysoi.

Pelin jälkeen kopissa oli pettyneitä pelaajia. Tappio ei ikinä ole mieluisa tulos.

- Pitää ollakin pettynyt, kun hävitään peli, ihan sama ketä vastaan pelataan. Jokainen tämän jengin jätkä lähtee jokaista peliä voittamaan. Mutta kyllä me saimme tästä pelistä paljon hyvääkin matkaan jatkoa ajatellen. Pelaajien kanssa juteltiinkin, että tästä pelistä olisi ollut enemmän otettavaa ja he tietävät sen itsekin, Vuorinen puhui valoisaan sävyyn.

- Menimme tänään Helsinkiin tavoitteenamme tehdä pelistä meidän matsi. Paljon hyviä asioita tapahtui, joihin pitää osata olla tyytyväinen. Kehitettävää on etenkin tilanteenvaihdoissa meitä vastaan, Vuorinen paalutti yhteenvetona heti perään.


VPS:n seuraava ottelu PK-35 Vantaa - VPS pelataan MUP Stadionilla sunnuntaina 17.4. kello 16.00. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia