vko.14 // 8.4.2016

HJK otti toisen kotivoittonsa (HJK-VPS 3-1)

HJK jatkaa puhtaalla pelillä. (Kuva: Juha Tamminen)

HJK otti kauden toisen kotivoittonsa yhtä monessa ottelussa kaatamalla perjantaina VPS:n maalein 3-1 (1-0).

Ottelun avausmaalin viimeisteli 20. minuutilla HJK:n Alfredo Morelos. Medo ja Atomu Tanaka kasvattivat HJK:n johdon toisen puoliajan alussa jo kolmeen maaliin ennen Loorents Hertsin kavennusta 68. minuutilla.

HJK ei ollut vieraanvarainen isäntä Vaasasta saapuneille vieraille, vaan otti ohjat käsiinsä pelin alusta lähtien. Jo 20. minuutilla nähtiin ensimmäinen maali, kun Klubiin AC Milanista kauden kynnyksellä saapunut Odu pääsi laukomaan ja VPS:n maalivahdin Jevgeni Kobozevin torjui kudin. Pallo kimposi Morelokselle, joka pääsi lataamaan elämänsä ensimmäisen maalisa Veikkausliigassa. Puolen tunnin kohdalla oltiin jo lähellä toista maalia, kun Nikolai Alho pääsi ampumaan vapaapotkua 20 metristä. Tarkka kuti osui kuitenkin tolppaan.

Toisen puoliajan alku mentiin Klubin tahdissa. Muutaman minuutin pelin jälkeen koettiin todellista perjantai-illan huumaa, kun Klubipäädyn suuri suosikki, kotiin maailmalta palannut Medo, ampui rangaistusalueen takaa ja siellä oli 2-0. Katsomo villiintyi. Vyöryttäminen kohti Vepsun maalia jatkui koko ensimmäisen tunnin vaikka nuori joukkue taisteli urhoollisesti.

60. minuutilla Odu kikkaili laidalla ja lähetti hyvän keskityksen maalille. Hurja pääpelaaja, 168-senttinen Atom, oli paikalla ja puski pallon maaliin ja Klubi johti jo 3-0.

Maalin jälkeen HJK:n rytmi hiukan katosi ja VPS pääsi mukaan peliin. Klubipuolustus antoi hieman liian hiljaisen syötön taaksepäin maalia vartioineelle Thomas Dähnelle. Dähne joutui tulemaan pitkälle vastaan, sai juuri ja juuri kurkoitettua pallon pois, mutta ei omille. Siitä VPS:n Hertsi laukoi helposti tyhjään maaliin 3-1 kavennuksen.

HJK:n seuraava ottelu RoPS - HJK torstaina 14.4. kello 18.30 Rovaniemen keskuskentällä. VPS;n seuraava ottelu PK-35 Vantaa - VPS MUP Stadionilla sunnuntaina 17.4. kello 16.00. Ottelut esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.