AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.12 // 22.3.2016

RoPS paransi rutkasti taloudellista tulostaan

RoPS paransi rutkasti taloudellista tulostaan

Kuva: Juha Tamminen

Rovaniemen Palloseuran vuosikokouksesta saatiin iloisia uutisia.

Vuonna 2014 RoPS teki historiallisen suuret, peräti 368 000 euron tappiot. Tässä valossa vuoden 2015 vain 67 786 euron tappio on vähintäänkin siedettävä. RoPS on tahkonnut taloudellista tappiota vuodesta 2010 asti. Tuolloin tappiota kirjattiin rajut 255 000 euroa.

– Tavoitteena oli nollatulos, mutta kyllähän 300 000 euron tulosparannus on huima. Siitä kuuluu iso kiitos toimitusjohtaja Petri Jaatiselle. Pete on hallinnut talouden hienosti. Tämä on pienin tappio sen jälkeen, kun tappiota yleensä alettiin tehdä, RoPSin puheenjohtaja Risto Niva kiittelee Lapin Kansassa.

Niva arvelee monen silti ihmettelevän tappiota Rovaniemen jalkapallobuumin keskellä.

– Sille on selvät syynsä. Viime kausi oli hyvä vasta heinäkuusta ja uuden katsomon avaamisesta alkaen. Alkukausi oli suorastaan onneton. Pelasimme rakennustyömaalla pienille yleisömäärille ja surkealla oheismyynnillä.

RoPS on myös investoinut voimakkaasti. Legendaarisen Bingotalon ikkunaremonttiin ja huoneistojen remontointiin upposi 100 000 euroa. Myös Keskuskentän uudet tilat ovat olleet iso menoerä, tosin investointien osalta pitkälle aikavälille.

– Pelkästään VIP-tilan vuokra kaupungille on vuositasolla lähes 75 000 euroa. Lisäksi olemme rakentaneet VIP-tilan sisustuksineen, sisustaneet pukuhuoneen ja rakentaneet myyntikojuja. Näihin investointeihin on uponnut sata tonnia, Niva selvittää.

Lisää uutisia