AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.06 // 8.2.2016

​Ennakko: HJK-HIFK

​Ennakko: HJK-HIFK

Helsinkiläisten kannattajien kuukausien odotus päättyy tiistaina, kun HJK ja HIFK iskevät jälleen yhteen, tällä kertaa Liigacupin ottelussa Talin hallissa.

Tunnelmaa ei varmasti tule Talissa puuttumaan, kun vuoden 2016 ensimmäinen taistelu Stadin herruudesta alkaa.

Viime kaudella joukkueet kohtasivat yhteensä neljä kertaa. Liigacupin välierävaiheessa HJK leireili Espanjan Marbellassa ja Klubi 04:n miehistö pääsi pelaamaan HIFK:ta vastaan. Tuloksena komea 2-0 voitto ja paikka Liigacupin finaaliin, jossa kaatui RoPS.

Veikkausliigassa kaikki kolme ottelua olivat upeita tapahtumia. Katsomot myytiin loppuun jokaisessa ottelussa jo etukäteen, eikä tunnelmaa puuttunut kannattajien laulaessa läpi otteluiden kilpaa. Kaikki kolme ottelua päättyivät kutkuttavasti 1-1 lukemiin, joten Stadin herruus jäi ratkaisematta. Tämänkin seikan kannalta tiistaina pelattavassa derbyssä on tunnetta pelissä entistäkin enemmän.

Liigacupin B-lohkossa HJK on saalistanut kahdesta ottelustaan neljä pistettä, kun sinivalkoiset ovat kukistaneet IFK Mariehamnin ja pelanneet tasan FC Lahden kanssa. HIFK on puolestaan ehtinyt pelaamaan jo kolme kertaa. Kahdessa ensimmäisessä ottelussa tuli takkiin Lahdelta ja PK-35 Vantaalta, mutta kurssi kääntyi viime keskiviikkona IFK Mariehamnia vastaan 1-0 voitolla. Lohkon kärjessä on FC Lahti, joka on kerännyt neljästä ottelusta kahdeksan pistettä.

- Ilman muuta peli paikallisvastustajaa vastaan sytyttää hieman normaalia Liigacupin ottelua enemmän. Viime kaikki keskinäiset ottelumme olivat todella tiukkoja. Tasapelejä on tullut IFK:ta vastaan tarpeeksi ja nyt olisi hyvä hetki ottaa heistä pieni niskalenkki voitolla, kertoo HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo.

HIFK hävisi kaksi ensimmäistä otteluaan liigacupissa. Kauden avausvoitto irtosi vajaa viikko sitten, kun HIFK voitti IFK Mariehamnin 1-0. Ottelun voittomaalista vastasi 17-vuotias Daniel Rantanen, joka sinetöi loppulukemat lisäajalla.

– Viime keskiviikkona pelasimme, joten ei tässä hirveän montaa täysipainoista treeniä ole mahtunut väliin. Melko samanlaiset lähtökohdat kuin IFK Mariehamnia vastaan, HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara kertoo.

HJK voitti IFK Mariehamnin 1-0 ja FC Lahtea vastaan se nousi viime hetkillä 1-1 tasapeliin Atom Tanakan maalilla.

– Saa nähdä ketä HJK:lla huomenna pelaa. Olen nähnyt heidän kaksi edellistä Liigacup-ottelua. Tanaka on edelleen vaarallinen pelaaja ja selkeä syömähammas Klubille. Lahtea vastaan HJK oli altavastaajana tunnin ajan, ja heillä oli silloinkin paljon uusia pelaajia. Nämä ovat talven pelejä, joten ei näillä sillä lailla ole suurempaa arvoa. Odotettavissa on kuitenkin hieno ottelu, Honkavaara sanoo.

HJK:n riveistä on derbyssä poissa polvileikkauksesta toipuva Toni Kolehmainen, vielä pelikuntoaan hakeva Jarno Parikka ja puolustaja Ville Jalasto.

- Ville sai maajoukkueen mukana Abu Dhabissa hieman lihaskireyttä, mikä ei ole lähtenyt pois. Hänen harjoitusohjelmaa on kevennetty siihen saakka, että kireys lähtee pois, Lehkosuo sanoo.

HIFK:n toipilaslistalla ovat Jukka Halme, Esa Terävä, Ville Taulo ja Emil Conti

HJK-HIFK tiistaina 9.2. kello 17.00 Talin jalkapallohallissa.

Lisää uutisia