AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.43 // 30.10.2015

​Viimeinen Veikkausliigapaikka ratkeaa lauantaina

​Viimeinen Veikkausliigapaikka ratkeaa lauantaina

Kotkassa on paljon pelissä lauantaina. (Kuva: Juha Tamminen)

Lokakuun viimeisenä päivänä pelataan Kotkassa isoista asioista, kun Veikkausliigakarsinnan toisessa osaottelussa FC KTP ja PK-35 ratkaisevat sen, kumpi pelaa ensi kaudella Veikkausliigassa.

Otteluun lähdetään mielenkiintoisista lähtökohdista, sillä karsinnan avaus liukasteltiin Vantaan Myyrmäessä tasapeliin, eikä kumpikaan joukkue onnistunut maalinteossa. Vantaan pelissä molemmilla joukkueilla oli omat saumansa maalintekoon ja ottelu oli muutenkin värikäs, muttei osumia nähty.

Joukkueilla on hieman eri lähtökohdat otteluun, sillä kotijoukkue KTP pelaa kolmannen tärkeän pelin viikon sisään. Vierailija PK-35 lähti taasen karsintoihin hyvin levänneenä, mutta pelituntuma ei ollut tauosta johtuen varmaan paras mahdollinen.

Vantaallakin KTP:n kipparinnauhaa kantanut Valeri Minkenen toteaa joukkueen pelaavan lauantaina koko Kotkan puolesta.

- Viime kauden tapahtumat ovat edelleen muistissa. Tänä vuonna hoidamme homman kunnialla kotiin! Tämä on koko Kotkalle iso juttu. Toivottavasti saamme hyvin yleisöä paikalle ja sitä kautta kaiken mahdollisen tuen.

PK-35 Vantaan päävalmentaja Shefki Kuqi on toistaiseksi tyytyväinen joukkueensa kauteen.

– Pitkää kautta on enää yksi päivä jäljellä. Tämä on ollut erittäin hieno ja värikäs kausi, jonka aikana on tapahtunut paljon hyviä asioita. Olemme mielestäni menneet eteenpäin ja pelanneet hienoa futista. On ollut hienoa kuulla monelta ihmiseltä hyvää palautetta sekä täällä että vieraspeleissä. Moni on kehunut pelaamistamme. On hienoa valmentaa tätä joukkuetta. Kävi lauantaina miten tahansa, olemme pelanneet erittäin hienon kauden, Kuqi totesi.

Kuqin mukaan PK-35 Vantaa lähtee toiseen osaotteluun samanlaisella kaavalla kuin keskiviikon avausosaan. Punamustilta on lupa odottaa myös Kotkassa tuttua hyökkäävää peliä, mutta samalla Kuqi tiedostaa, että myös tasapeli voi olla vieraille riittävä lopputulos.

– Meidän ei tarvitse tehdä mitään muutoksia, mutta ehkä voimme yrittää pelata vielä vähän rohkeammin. Se on aina tavoitteemme ja pelitapa, jolla olemme pelanneet koko kauden. Muutamia pelejä olemme hävinneet sen takia, että olemme lähteneet tasatilanteessa hakemaan voittoa. Tasatilanteessa menetät häviämällä yhden pisteen, mutta olemme aina lähteneet hakemaan kolmea pistettä. Se on tapa, jolla haluan pelata.

– Tämä on totta kai erilainen peli. Jos teemme maaleja, tasapeli riittää meille. Oli tärkeää, että KTP ei tehnyt Myyrmäessä yhtään maalia. Nyt pääsemme testaamaan KTP:tä, Kuqi sanoi.

Myyrmäessä pelattu maaliton tasapeli ei Kuqin mielestä muuttanut Punamustien tilannetta kovinkaan paljoa. Vastustajan pitäminen nollilla tuo kuitenkin PK-35 Vantaalle vierasmaalisäännön takia pienen edun.

– En usko, että asetelma muuttui meidän kannaltamme lainkaan. Uskon, että nyt heillä on jopa enemmän paineita kuin avausosassa. He pelaavat nyt kotonaan ja he tietävät, että jos teemme maalin, heidän pitää tehdä kaksi. Olen ihan varma siitä, että pystymme tekemään maalin, Kuqi totesi luottavaisena.

Molempien joukkueiden loukkaantumistilanne on hyvä, joten kumpikin pääsee otteluun lähes parhaalla mahdollisella kokoonpanolla, sillä pelikieltojakaan ei ole. Ainoastaan Riku Heinonen PK-35 Vantaasta on loukkaantumisen takia sivussa. Avausosan vantaalaisista sivusta seuranneet Mateo Miguez ja Ymer Xhaferi sen sijaan ovat kärsineet pelikieltonsa, joten he ovat huomenna jälleen käytettävissä.

Mielenkiintoa lisää se, että ainoa mahdollisuus ratkaisuun rangaistuspotkuilla on se, ettei PK tee vierasmaalia.

Ottelu Arto Tolsa Areenalla alkaa lauantaina kello 15.00.

Lisää uutisia