AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.30 // 2.8.2015

​Ennakko: FC KTP-VPS

​Ennakko: FC KTP-VPS

Elokuu käynnistyy KTP:n osalta äärimmäisen tärkeällä kotiottelulla Vaasan Palloseuraa vastaan maanantaina.

Kumpikaan joukkue ei ole voittaneet neljään edelliseen Veikkausliigakamppailuunsa ja kumpikin halajaa taatusti takaisin voittojen tielle. Ottelusta voidaankin puhua kliseisesti kuuden pisteen kamppailuna.

KTP on viisi pistettä edellä VPS:aa. Kotkalaisjoukkueen voitto kasvattaisi etumatkan Vepsuun kahdeksaan pisteeseen, kun taas vaasalaisille kolme pistettä kaventaisi välimatkaa huomattavasti siedettävämmille lukemille.

- Kaikkihan sen tietää. Kyseessä on todella iso peli. Voittoa lähdetään hakemaan, VPS:n päävalmentaja Petri Vuorinen myöntää.

Joukkueet ovat kohdanneet kuluvalla kaudella kerran aiemmin. Toukokuun alussa evakko-ottelussa Myllykoskella KTP kampesi 3-2 voiton Tamas Gruborovicsin, Valeri Minkesen ja Ilari Äijälän maaleilla.

KTP:llä on allaan kaksi niukkaa yhden maalin tappiota kärkipään SJK:lle sekä HJK:lle. Etenkin edellinen vierasmatsi Klubia vastaan söi niin sanotusti miestä, sillä joukkue haastoi ennakkoluulottomasti kotijoukkueen ja joutui taipumaan vasta yliajalla tuomitun rangaistuspotkun jälkeen 2-1.

Joukkueen päävalmentaja Sami Ristilä lähtee otteluun kuitenkin tutun luottavaisena.

- Kotiotteluita lähdetään aina tietysti voittamaan. Vaikka Helsingistä ei tuliaisia saatu, on se ottelu jo nollattu ja viime viikon harjoituksissa on ollut hyvä meininki päällä. Klubi-matsista jäi paljon positiivista ja se otetaan mukaan maanantain matsiin, Risu toteaa.

Maanantain otteluun kotkalaisryhmä lähtee haastavista lähtökohdista, sillä joukkueen kokoonpanosta on pelikieltojen takia poissa kolme tärkeää pelaajaa. Shane McFaul, Jordi van Gelderen sekä Felipe Aspegren sovittelevat kaikki korttitilejään. Lisäksi kokoonpanosta puuttuvat loukkaantumisien takia Henri Järviniemi, Sasha Anttilainen ja Samuli Kaivonurmi. Luottopelaajien puuttuminen aiheuttaa Ristilälle huolia.

- Joukkueemme puolustuspeli on ollut kunnossa ja nyt sieltä puuttuu monta tärkeää lenkkiä, joten siinä on hieman miettimistä. Kuitenkin ne pelaajat, jotka kokoonpanoon saamme, tulevat antamaan varmasti kaikkensa kentällä.

- Toivottavasti myös yleisö löytää tiensä Arto Tolsa areenalle, sillä nyt jos koskaan, on yleisön tuki äärimmäisen tärkeää. Sami päättää.

VPS lähtee otteluun hyvin valmistautuneena. Kahden viikon ottelutauko on käytetty lepoon ja harjoitteluun.

- Olemme harjoitelleet paljon ison kentän peliä, nyt kun uusia pelaajiakin on ollut runsaasti näytillä. Treeneissä on näyttänyt hyvältä, ja mieli on ollut korkealla.

Siirtoikkuna aukeaa vasta torstaina 6.8, joten KTP-pelissä tuskin uusia pelaajia vielä nähdään Vepsun riveissä. Pitkäaikaispotilaiden lisäksi Vepsulta ovat kokoonpanosta varmuudella poissa korttitilin täyttymisen vuoksi pelikiellossa oleva Timi Lahti sekä lihasvammasta kärsivä Jordan Seabrook. Joukkueen treeneihin tällä viikolla jo liittyneen hyökkääjän Juho Mäkelän pelaaminen illan kamppailussa on vielä epävarmaa. Puolustaja Mikko Viitikko on sen sijaan jo käytettävissä.

Myös Admir Catovicin lähtö Tanskaan aiheuttaa ainakin avauskokoonpanoon pieniä muutoksia.

- Pelaajia saattaa löytyä uusilta pelipaikoilta, Vuorinen toteaa.


FC KTP - VPS Arto Tolsa Areenalla maanantaina 3.8. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa, johon pääset tämän linkin kautta.

Lisää uutisia