AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.27 // 11.7.2015

​Ennakko: FF Jaro-VPS

​Ennakko: FF Jaro-VPS

Pohjanmaan Liiga jatkuu sunnuntaina ottelulla FF Jaro - VPS. Toukokuun lopulla Vaasassa Jaro vei pisteet niukan 2-1-voiton myötä.

Vaasan Hietalahden stadionilla nähtiin tuolloin hyvin kaksijakoinen ottelu, kun VPS hallitsi kenttätapahtumia lähes totaalisesti ensimmäisellä puoliajalla. Tauolle siirryttiin kuitenkin vain VPS:n 1-0-johdossa, kun Juho Mäkelä onnistui viimeistelyssään 26. minuutilla. Toinen puoliaika olikin Jaron hallintaa, ja hyökkäyspelin kapellimestarina toimi Serge Atakayi, joka sekä syötti tasoituksen Ilja Vaganovin 1-1 -osumaan että myös maalasi itse voittomaalin 62.minuutilla. VPS haki vielä vimmatusti tasoitusta ottelun lopussa mutta Jaron maali pysyi puhtaana kovan taistelun ja vähän onnenkin avulla.

Vaasan Palloseura on hyvin samanlaisessa tilanteessa kuin viikko sitten: alla on torstainen europeli AIK:ta vastaan ja edessä on sunnuntainen Veikkausliigaottelu. Yhdistelmä ei ole helppo, sillä palautumisaika jää lyhyeksi, eikä tappiokaan toki maistu yhtään sen paremmalta eurokentillä kuin kotoisessa liigassakaan.

- Henkisesti tilanne on jopa parempi kuin viikko sitten, koska sunnuntain pelin jälkeen ei ole odottamassa seuraavaa ottelua heti muutaman päivän päästä. En usko, että tappio vaikuttaa millään tavalla meihin henkisesti. Olemme löytäneet AIK-tappiosta hyviä juttuja, ei vain Jaro-peliin, vaan koko kaudelle, VPS:n päävalmentaja Petri Vuorinen näkee.

Jaro ottaa tällä kertaa vastaan VPS:n hieno vierasvoitto KuPS:sta takataskussaan. Peli oli kokonaisuudessaan tämän kauden parasta ja joukkue onnistui tällä kertaa maalinteossakin peräti kolmesti.

Voitto tuli kuitenkin aika kalliiksi, sillä joukkue kärsi useamman pahan loukkaantumisen ja valmentaja Eremenko joutuu jälleen järjestelemään kokoonpanon uudelleen. Kokoonpanosta varmuudella puuttuvat Johan Brunell, David Carlsson, Jonas Emet, Mattias Kullström sekä Jari Sara.

Vuorinen myöntää, että Inter-ottelun toisella puoliajalla jaloissa painoi väsymys. Jotta se ei sunnuntaina enää toistuisi, on joukkue tehnyt palautumisen eteen kaikkensa. Avauksessa saatetaan nähdä pientä rotaatiota, jotta kuormaa ei kertyisi liikaa samoille pelaajille. VPS:n loukkaantumistilanne on kuitenkin pysynyt samanlaisena kuin edellisottelussa, joten kovin suuria muutoksia tuskin nähdään.

- Juho Mäkelän pelaaminen on vielä epävarmaa, Vuorinen kertoo tilannepäivityksen hyökkääjätähdestään, joka loukkasi pohjettaan Inter-ottelussa.

Lue IS:n otteluennakko täältä.


FF Jaro - VPS Pietarsaaren Keskuskentällä sunnuntaina 12.7. kello 18.30. Ottelua voit seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa, johon pääset tämän linkin kautta.

Lisää uutisia