AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.27 // 12.7.2015

Eremenko: "En katso passia, ikää tai kansallisuutta"

Eremenko: "En katso passia, ikää tai kansallisuutta"

Sergei Eremenko on päässyt hyvin liigavauhtiin. (Kuva: Juha Tamminen)

FF Jaron päävalmentaja Alexei Eremenko on antanut nuorille pelaajille rohkeasti vastuuta tälläkin kaudella.

16-vuotiaat Sergei Eremenko ja Serge Atakayi ovat olleet Veikkausliigan valopilkkuja. Nuorukaisten nopea sopeutuminen liigaan ei ole yllättänyt valmentajaa.

– Tässä ei ole heille mitään uutta. He ovat olleet edustusjoukkueen mukana jo viime vuonna, Eremenko sanoo IS Urheilulle.

Atakayi oli viime vuonna kahdessa liigaottelussa penkillä. Sergei Eremenko teki puolestaan liigadebyyttinsä viime heinäkuussa. Hän oli silloin tasan 15,5-vuotias. Jos debyytti olisi tullut pari viikkoa aiemmin, Sergeistä olisi tullut Veikkausliigan historian nuorin pelaaja. Isä-Eremenko ei kuitenkaan ajattele jalkapalloa tilastojen kautta.

– En yritä rikkoa ennätyksiä. Peliaikaa tulee sitä myöten, kun he ovat siihen valmiita.

Eremenkon maailmassa peliminuutit ja näyttöpaikat ansaitaan harjoituksissa kovalla työllä. Nimi paidan selkämyksessä ei vaikuta palautteeseen ja joukkuetta valittaessa ikä on vain numero.

– En koskaan katso passia. En kansallisuutta enkä ikää. Pelaat, jos olet riittävän hyvä ja harjoittelet hyvin.

Ikä ei vaikuta siihen, miten usein nuorukaiset pelaavat, mutta se näkyy minuuttimäärissä. Sergei Eremenko on pelannut kymmenessä ottelussa, mutta keskimäärin vain parikymmentä minuuttia per peli. Atakayilla peliaikaa on kertynyt yhdeksässä ottelussa keskimäärin reilut puoli tuntia per peli. Se kertoo, että kiirettä ei ole. Tärkeintä on, että suunta on oikea.

– En ajattele tulevaisuutta. Sergeillä ja Sergellä on tavoitteet ammattilaissarjoissa, ja olen täällä auttamassa heitä.

Yhden neuvon Eremenko on kuitenkin nuorille suojateilleen antanut.

– Älä ole koskaan tyytyväinen, älä koskaan. Pyri aina parempaan.


FF Jaro - VPS Pietarsaaren Keskuskentällä sunnuntaina 12.7. kello 18.30. Ottelua voit seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa, johon pääset tämän linkin kautta.

Lisää uutisia