AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.24 // 17.6.2015

Arto Sinkkoselle Interin Respect-palkinto

Arto Sinkkoselle Interin Respect-palkinto

Keskiviikkona 17.6. pelattava FC Inter – FC KTP -ottelu on Interin Respect-ottelu. Ottelua ennen Veikkausliigan Respect-palkinto luovutetaan lähes 30 vuotta Turun liikuntajohtajana toimineelle Arto Sinkkoselle.

Eläköityvä Sinkkonen on pitkän uransa aikana tehnyt ansiokasta työtä turkulaisen urheilun ja turkulaisten liikunnan hyväksi. Hänen johtamansa kaupungin liikuntapalvelukeskuksen ansiosta Interin kotikenttä Veritas Stadionilla on tänäkin vuonna huippukuntoinen.

Arto Sinkkonen valmistui Suomen Urheiluopistosta liikunnanohjaajaksi vuonna 1974 ja aloitti samana vuonna työskentelyn Auran kunnan urheilu-, nuoriso- ja raittiussihteerinä. Aurasta hän siirtyi Naantalin kaupungin liikuntasihteeriksi 1976 ja vuonna 1980 Turun kaupungin apulaisurheilutoimenjohtajaksi. Turun liikuntatoimenjohtajana hän aloitti 1.2.1986. Toukokuussa 2015 Arto Sinkkoselle myönnettiin Tasavallan presidentin toimesta liikuntaneuvoksen arvonimi.

Sinkkonen on työuransa aikana saanut aikaan omien sanojensa mukaan hyvin toimivan ja modernin liikuntapalveluorganisaation, jossa on maan parhaat osaajat, hyvät ja monipuoliset liikuntapaikat sekä -palvelut niin kaupunkilaisille kuin turkulaisseuroille. Hänen mukaan Turun Liikuntapalveluilla on myös erinomainen kumppaniverkosto niin paikallisesti, seudullisesti kuin kansallisestikin.

Arto Sinkkonen jää virallisesti eläkkeelle liikuntajohtajan virasta lokakuussa 2015, mutta viimeinen varsinainen työpäivä hänellä oli viime viikon perjantaina. Mitä suunnitelmia Sinkkosella on eläkkeelle?

- Elämä on kohdellut hyvin tulevaisuutta liikoja suunnittelematta. Sen kuitenkin tiedän entuudestaan, että tykkään käännellä kiviä mökkipuutarhassa ja nyt on niiden vuoro. Golfia siihen väliin sopivasti ja tietenkin itse savustettua kalaa illaksi. Lastenlapset pitävät kyllä huolen loppuenergiasta, Sinkkonen kertoo Interin verkkosivuilla.

Respect-palkintoon liittyy myös rahapalkinto, jonka Arto Sinkkonen lahjoittaa keskiviikon ottelussa haluamalleen hyväntekeväisyyskohteelle.

- Olemme vaimoni kanssa vierailleet kahdesti Tansaniassa ja nähneet että pienelläkin avulla on siellä lapsille valtava merkitys. Avustuskohteeni on siis Tansanian orpolapset, päättää Sinkkonen.


FC Inter - FC KTP Veritas Stadionilla keskiviikkona 17.6. kello 18.30. Voit seurata ottelua suorana lähetyksenä IS Extrassa, johon pääset tämän linkin kautta.

Lisää uutisia