AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.20 // 19.5.2015

Jani Lyyski: "Olemme voittajia, ei tarvita tekosyitä"

Jani Lyyski: "Olemme voittajia, ei tarvita tekosyitä"

Jani Lyyski ei valita poissaoloista. (Kuva: Juha Tamminen)

IFK Mariehamnin loukkaantumistilanne ennen keskiviikon RoPS-ottelua on hiukan huolestuttava, mutta joukkue itse ei halua mennä asian taakse lainkaan.

Grönvittillä oli tiistaina harjoitusvahvuudessa tasan kymmenen täydessä kunnossa olevaa kenttäpelaajaa, mutta joukkueen kapteeni Jani Lyyski sysää sivuun kaikki puheet siipirikkoisuudesta.

- Ei missään nimessä [sellaista], me olemme voittajia emmekä tarvitse mitään tekosyitä, Lyyski paukauttaa IFK:n verkkosivuilla.

- Teemme aina parhaamme, kaikissa tilanteissa, sataprosenttisesti. Tämä koskee niin yksilöitä kuin joukkuetta. Jotta tässä onnistumme, vaatii se sitä että annamme 100 prosenttia niiden asioiden eteen joihin voimme vaikuttaa ja sisäistämme, että tällä mennään tässä ja nyt. Ei missään muualla.

Lyyski tähdentää, että otteluun lähdettäessä ei ajatella lainkaan tiukkaa otteluohjelmaa tai sitä ketkä ovat sairastuvalla.

- Emme voi vaikuttaa otteluohjelmaan, se on sama kaikille. Emme tarvitse mitään häviäjien tekosyitä. On normaalia ylimmän tason pelaajille huippuseurassa – mitä me olemme – esiintyä sataprosenttisesti lähtökohdista riippumatta. Jos lähtökohdat ovat vaikeat, se vaatii meiltä vähän enemmän, Lyyski linjaa.

- RoPSia vastaan meillä ovat ne pelaajat jotka ovat. Jos kaikki nämä pelaajat antavat kaiken tai vähän enemmän, meillä on iso mahdollisuus voittaa. Jos jotkut pelaajat ovat loukkaantuneina, silloin se vaatii meiltä muilta, jotka voimme peliin vaikuttaa, vähän enemmän. Tästä me – voittajina – olemme vastuussa itsellemme, mutta ennen kaikkea niille, jotka ovat loukkaantuneina. Tiedämme että he tekisivät saman meidän edestämme. Kun esiinnymme kuin voittajat, myös voitamme.


IFK Mariehamn-RoPS Wiklöf Holding Arenalla keskiviikkona 20.5. kello 18.30. Voit seurata ottelua suorana lähetyksenä IS Extrassa, johon pääset tämän linkin kautta.

Lisää uutisia