Yleisöä 1081

3-4-3
vko.35 // 3.9.2023

VPS venytti voittoputkeaan entisestään (IFK Mariehamn-VPS 1-2)

VPS viimeisteli Veikkausliigan runkosarjan voitokkaana, kun IFK Mariehamn kaatui Ahvenanmaalla lukemin 1-2.

Voitolla Vepsu venytti voittoputkeaan jo kymmenen ottelun mittaiseksi, ja jätti kotijoukkueen nuolemaan näppejään tuloksellisen ahdingon riivaamaksi.

Ensimmäisellä nelivitosella joukkueet etenivät pitkälti aktiivisesti päästä päähän. Puoliaika alkoi vauhdikkaasti, ja VPS pääsi yrittämään maalintekoa jo ottelun kolmannella peliminuutilla Sebastian Strandvallin boksista lähteneellä laukauksella. Ottelun avausmaali syntyi kuitenkin vasta muutamaa minuuttia myöhemmin, kun Strandvallin pitkä ja tarkka pystysyöttö saavutti Peter Michaelin hyökkäyskolmanneksella. Rangaistusalueelle edennyt nigerialaishyökkääjä piti malttinsa maalialueella, ja sijoitti lopulta pallon oikealta takatolpalta pienestä kulmasta Elmo Henrikssonin puikoista sisään. Hetki edellisen jälkeen Michael sai kokeilla onneaan toistamiseen, kun VPS-hyökkääjä eteni boksiin oikealta laidalta laukoen hyvältä tontilta kohti maalia. Tällä kertaa Henriksson oli mies paikallaan torjuen Michaelin alakulmaa kohti edenneen yrityksen oivallisesti jalallaan.

Kotijoukkue sai kuitenkin oman aikansa myös hyökkäysalueella, ja Grönvitt tasoittikin lukemat 14 minuutilla Robin Sidin osumalla. 20 metristä lähtenyt kova ja tarkka laukaus putosi ilmassa vaikeasti juuri VPS-maalivahti Teppo Marttisen kohdalla, joka teki laukauksesta varsin vaikeasti torjuttavan. Pallo painui Marttisen kosketuksesta oikeaan alakulmaan, ja maalillaan maarianhaminalaiset herättelivät toiveita tärkeiden pisteiden saavuttamisesta. IFK Mariehamn tuli vahvalla asenteella peliin toteuttaen aktiivista hyökkäyspeliään. Vepsu kuitenkin onnistui pitämään kotijoukkueen poissa parhailta maalipaikoilta puolustuspelillään.

Vepsu jatkoi määrätietoisesti maalinjanoista pelaamistaan hyökkäysalueella, ja joukkue loi hyviä paikkoja boksin läheisyydessä. Savion ylärimaa täräytellyt laukaus vastapallosta oli viedä vieraat jo 1-2 johtoon 22 minuutilla, mutta seuraavaa maalia jouduttiin odottamaan vielä muutama minuutti. Vierasjoukkueen johtolukemat muutettiin lopulta taululle 30 minuutilla, kun Jesper Engströmin loistava keskitys löysi takatolpalla liikkuneen Evgeniy Bashkirovin, joka ohjasi pallon taidokkaasti pienestä kulmasta ja suoraan ilmasta maaliin. Maali oli Bashkiroville jo kauden kolmas osuma.

Grönvitt sai vielä muutaman loistavan tilanteen ensimmäisen puoliajan lopulla, mutta viimeistely oli kotijoukkueella tällä kertaa hieman hukassa. Kostas Kostopouloksen sekä Tehe Olawalen ohjaukset maalin edustalta lipuivat ohi maalin, ja tauolle siirryttiin Vepsun 1-2 johdossa.

Toinen puoliaika ei ollut yhtä tilannerikas mitä ensimmäinen. Molemmat joukkueet kokivat haasteita hyökkäysten luomisessa, ja peli olikin pitkälti irtopalloista taistelua ja hieman hätäistä pallonhallintaa molemmin puolin. Tilanteita nähtiin kuitenkin molemmissa päissä, ja Vepsu pääsi vaihdoillaan tuoreiden jalkojen avittamana yhä lähemmäs boksia. 75 minuutilla vaihdosta sisään tullut Roni Hudd pääsi laukomaan lähietäisyydeltä kohti maalia, mutta Elmo Henriksson onnistui pitämään kotijoukkueen mukana pelissä hyvällä torjunnallaan.

Vepsu oli siirtyä ottelussa jo 1-3 johtoon, kun vierasjoukkue eteni vaaralliseen vastahyökkäykseen keskialueen pallonriistosta. Samu Alanko antoi oikealta laidalta loistavan matalan keskityksen vasemmalle takatolpalle, josta Evgeniy Bashkirov sijoitti pallon lähes tyhjään maaliin. Tulostaululla säilyi kuitenkin 1-2 lukemat tilanteen ollessa paitsio.

Grönvitt haki pelin loppuun asti tasoitusmaalia vimmatusti, mutta tuloksetta. VPS nousi voiton myötä sarjataulukossa 36 pisteeseen, ja viimeisteli runkosarjan liigan neljännellä sijalla.