AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.35 // 3.9.2023

"Toisella kulkee ja toisella ei" - hurja voittoputki veti VPS-luotsi Jussi Nuorelankin hiljaiseksi

"Toisella kulkee ja toisella ei" - hurja voittoputki veti VPS-luotsi Jussi Nuorelankin hiljaiseksi

Komea voittoputki sai Jussi Nuorelan mietteliääksi. (Kuva: Juha Tamminen)

VPS venytti voittoputkensa jo kymmeneen otteluun ja sysäsi IFK Mariehamnin yhä pahempaan ahdinkoon haettuaan sunnuntaina 2-1-voiton Maarianhaminasta.

Kymmenen ottelun mittainen voittoputki veti VPS:n päävalmentajan Jussi Nuorelan hiljaiseksi.

- Ottelusta tuli lopulta kova taistelu, minkä toisaalta jo tiesimme etukäteen. Kymmenen ottelun voittoputki vetää hiljaiseksi. Onhan tämä aivan käsittämätön juttu. Pelaajat ovat tehneet uskomattoman duunin. Sitä koitamme tietysti jatkaa ja nautimme tilanteestamme.

Tiukaksi taisteluksi osoittautunut ottelu päättyi lopulta Vepsun voittoon ansaitusti. Vieraiden tiukka puolustuslinja oli jälleen tärkeässä roolissa pisteiden varmistamisessa.

- Ei ollut väärin, että voitimme. Pystyimme pelaamaan suhteellisen hyvin koko pelin ajan ehkä viimeistä 20 minuuttia lukuunottamatta. IFK löi painetta päätyymme aika hyvin, mutta sellaisia loistavia maalipaikkoja heillä ei ollut. Aika hyvin ja kontrolloidusti kykenimme puolustamaan, ja jopa meidän kolmas maalimme oli lähempänä kuin IFK:n toinen maali.

- Meillä oli hyviä vastahyökkäyspaikkoja, joista meidän olisi pitänyt pystyä ratkaisemaan tilanteita paremmin. Olimme hieman heikkoja palloissa, ja teimme pelin ehkä jopa liian vaikeaksi itsellemme. Otimme hyvän ns. "puolustusvoiton" pelin loppuun, Nuorela kertoo.

Nuorela antoi myös tunnustuksensa kotijoukkueelle, joka antoi Vepsulle ottelussa haastetta. VPS olisi kuitenkin päävalmentajan mukaan voinut tehdä ottelussa enemmänkin maaleja.

- Kyllä Mariehamn teki ottelun vaikeaksi. Joukkueessa on hyvää laatua ja hyviä pelaajia paljon. Jos olisimme olleet tehokkaampia palkoistamme, olisimme voineet tehdä enemmänkin maaleja. Teimme kuitenkin kaksi pirun hienoa maalia, vaikka toiselta jaksolta puuttuikin se, ettemme saaneet kolmatta.

- Ottelussa ero oli se, että toisella kulkee ja toisella ei. Silloin matsit yleensä kääntyvät lopulta sille, jolla kulkee, ja tänään tässä tapauksessa peli kääntyi meille, Nuorela toteaa.

Lisää uutisia