AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
IFK Mariehamn
3-4-3

12

(1-2)

Yleisöä 1081

VPS
3-4-3
vko.35 // 2.9.2023

Ennakko: IFK Mariehamn-VPS

Ennakko: IFK Mariehamn-VPS

Kuva: APOLLO PHOTO

IFK Mariehamn pyrkii parantamaan osakkeitaan ennen Haastajasarjan alkua isännöidessään sunnuntaina hurjassa voittoputkessa olevaa VPS.aa,

Vaasalaiset hakevat saarelta yhdeksän ottelun mittaiselle voittoputkelleen jatkoa, kun taas maarianhaminalaiset hakevat kuumeisesti isoa pistesaalista helpottamaan joukkueen tuloksellista ahdinkoa.

VPS etenee kohti IFK Mariehamn-ottelua voitokkaan KTP-kotipelin jälkeen. Ottelu KTP.ta vastaan osoittautui lopulta varsin tiukaksi jännitysnäytelmäksi, jossa pelin loppulukemia jännitettiin loppuun asti. VPS kuitenkin onnistui keräämään vyölleen kotikentällä tärkeät pisteet voittaen KTP:n lukemin 2-1. Voitto oli Vepsulle myös tärkeä tekijä mestaruussarjapaikan varmistamisessa.

VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela oli varsin tyytyväinen mestaruussarjapaikan varmistumiseen.

- Mahtava juttu tietysti, että mestaruussarjan paikka varmistui ennen runkosarjan viimeistä ottelua. Saamme lähteä ns. "paineettomasti" pelaamaan, mutta voittoa lähdemme tietysti hakemaan. Jokainen piste on loppua ajatellen tärkeä.

Vepsulla on takanaan Nuorelan mukaan laadukas treeniviikko, ja näyttöjen perusteella sunnuntaina voidaan odottaa terävää ja määrätietoista vaasalaisjoukkuetta. IFK Mariehamnin valmentajanvaihdos voi tuoda mukanaan muutoksia kotijoukkueen peliin, ja Nuorela odottaakin ottelua innolla.

- Meillä oli hyvä treeniviikko. Manasin viime pelin jälkeen, että silloinen edeltävä treeniviikko ei ollut meille optimaalinen. Pystyimme palautumaan hyvin ja olemme saaneet hyviä treenejä allemme. Joukkue on ollut todella fokusoitunut ja terävä kaikessa tekemisessä. Pelistä on siis hyvät odotukset.

- Tämä on toinen pelimme putkeen, jossa vastustajan valmentaja on vaihtunut ennen kohtaamista. IFK Mariehamn kerkesi pelaamaan SJK-pelin uuden valmentajan alaisuudessa ja pieniä muutoksia oli näkyvissä. Nyt heillä on ollut reilu viikko aikaa valmistautua, ja etenemme odottavilla fiiliksillä ottelua kohti, Nuorela kertoo.

IFK Mariehamnilla SJK-ottelu oli pettymys, sillä kahden maalin johtoasema kääntyi lopulta 2-3-tappioksi SJK:n iskettyä voittomaalin aivan loppuhetkillä.

- Me tarvitsemme voittoja ja voittoa haimme SJK:takin vastaan loppuun saakka, emmekä lähteneet varmistelemaan pistettä. Sitten kävi miten kävi, eikä meille enää jäänyt aikaakaan yrittää tasoitusta, tuore Grönvittin päävalmentaja Jimmy Wargh kertasi edellisottelua.

Erotuomari: Simani Peiman
AET 1: Mantere Juuso
AET 2: Honkanen Jukka
4.ET: Sario Einari

Katso myös VeikkausTV Studion ennakko viikonlopun kierroksesta:


(toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa)

IFK Mariehamn - VPS Wiklöf Holding Arenalla sunnuntaina 3.9. kello 16.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: VPS:n verkkosivut