AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
VPS
3-4-3

30

(2-0)

Yleisöä 1811

FC Inter
3-4-3
vko.26 // 30.6.2023

Ennakko: VPS-FC Inter

Ennakko: VPS-FC Inter

Kuva: APOLLO PHOTO

VPS hakee paluuta pistekantaan, kun Lemonsoft Stadionille saapuu lauantaina vieraaksi FC Inter.

Ottelussa kohtaavat kuntopuntarin kärkijoukkue ja jumbojoukkue. Inter on kerännyt edellisestä viidestä ottelusta komeat 13 pistettä, kun taas vaasalaisilla peli on ollut rahtusen hukassa. Vaasalaisten viisi edellistä ottelua on päättynyt jokainen tappioon maalierolla 1-8. Vepsu löytyy samalla myös sarjataulukon hänniltä. Maalinteko on tuottanut joukkueelle tuskaa ja joukkue on saanut kasaan vain kuusi sarjapistettä alkukauden otteluista. Yksi kauden väriläiskistä on ollut 18-vuotias Roni Hudd, joka on iskenyt joukkueen kuudesta maalista kolme.

VPS:n joukkue on valmistautunut lauantain ottelua varten analysoimalla vierasjoukkuetta laajasti. Raita on myös samanaikaisesti pyrkinyt palautumaan edellisestä pelistä, jossa tuloksena oli kirvelevä tappio FC Hongalle..

- Meillä oli peli tiistaina, joten välissä ei tietenkään ole montaa päivää aikaa. Tärkein asia on ollut palautuminen kovasta Honka-ottelusta. Olemme käyneet treeneissä läpi FC Interiä, joka on tietysti jälleen erilainen vastustaja. Laadukas joukkue kyseessä, VPS-valmentaja Henri Sillanpää kertoo.

Inter lähtee Vaasaan hyvä voitto allaan, kun Ilves kaatui alkuviikosta kotistadionilla maalein 2-1. Esitys oli yksi kauden ehjimmistä. Joukkueen terveystilanne on hyvä, joten punapaidoilta pitäisi löytyä hyvää iskukykyä lauantain kamppailuun.

– Minä ja koko joukkue odotamme ottelua, ja tuomme kolme pistettä Turkuun mukanamme. En henkilökohtaisesti tiedä paljoa VPS:sta, mutta valmentajat kyllä varmistavat, että olemme kaikki valmiita lauantain peliin, Interin Bismark Ampofo toteaa seuran sivuilla.

Interin otteet kotikentällä ovat tuottaneet tulosta ja jokaisesta ottelusta pisteitä on jäänyt Turkuun, edellisistä neljästä ottelusta jokaisesta jopa täydet kolme pistettä. Vieraissa pisteitä on kertynyt alkukauden viidestä ottelusta yhteensä neljä pistettä.

– Onhan se selvää, että meillä on mennyt paljon paremmin kotona. Kotona pelaamiseen on vaikuttanut tietenkin kotikentän tuoma etu ja kannattajien tuki. En näe mitään varsinaista syytä sille, miksei vieraissa ole kulkenut yhtä hyvin. Mutta sellaista se jalkapallossa välillä on. Kunhan lähdemme vieraspeleihin samalla mentaliteetilla kuin kotipeleihin, niin tulosta kyllä tulee, Ampofo pohtii.

Sama trendi on pantu merkille myös Vepsu-leirissä.

- Interin vieras- ja kotitulokset ovat olleet aika lailla erilaisia. Kotona joukkue on ollut vahva, mutta vieraskentällä se on kokenut haasteita. Interin vierassaldoa on sinänsä hieman turha vertailla, koska kyseessä oli alkukauden pelit. Inter on ollut kovassa menossa ja pelannut hyviä otteluita tuloksesta riippumatta. Joukkueessa on paljon yksilötaitoa ja työmoraali on kohdillaan, Sillanpää tuumaa.

Sillanpää odottaa lauantailta vauhdikasta ottelua kahden laadukkaan joukkueen välillä.

- Turkulaisilla on paljon vauhtia, ja Inter on yksi vaarallisimpia vastahyökkäysjoukkueita tässä sarjassa. Erikoistilanteissa joukkueessa on hyviä jalkoja toteuttamaan niitä, joten uskon, että lauantaina nähdään todella vauhdikas peli. Panoksethan ovat kovat, ja kovasti haluamme voittaa. Inter on hyvin valmennettu ryhmä, ja Jarkko Wiss on tehnyt joukkueessa todella hyvää työtä, Sillanpää ylistää.

Erotuomari: Reitala Oliver
AET 1: Lamppu Mika
AET 2: Hyöty Eerik
4.ET: Juusola Mikko


VPS - FC Inter Lemonsoft Stadionilla lauantaina 1.7. kello 17.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.