AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Honka
4-3-3

00

(0-0)

Yleisöä 2276

SJK
3-5-2
vko.15 // 14.4.2023

Ennakko: FC Honka-SJK

Ennakko: FC Honka-SJK

Kuva: Juha Tamminen

fc Hongan Veikkausliigakausi 2023 jatkuu lauantaina 15.4. kun kauden ensimmäiseen poikkeuksellisesti Myyrmäen Stadionilla pelattavaan kotiotteluun vieraaksi saapuu SJK.

Honka kärsi kauden avausottelussaan 0-2 tappion HJK:n vieraana. Keltamustat olivat erityisesti ottelun alussa hyvin pelissä mukana, mutta kauden avausmaali jäi vielä tekemättä ja omasta verkosta peliväline löytyi kahteen otteeseen.

– HJK-pelistä jäi karvas maku suuhun. Ennen heidän ensimmäistä maaliaan peli oli aika hyvin kontrollissa, mutta sen jälkeen emme olleet yhtä vaarallisia ja HJK sai vahvan otteen. Pelissämme näkyi kuitenkin asioita joita haluamme tuoda esille, kuten kombinaatioilla eteneminen ja nopeat hyökkäykset selustaan. Meidän täytyy kuitenkin kehittää molemmissa bokseissa pelaamista ja erikoistilanteita, puolustaja Matias Rale toteaa.

SJK aloitti Veikkausliigakauden ennen pääsiäistä voittamalla kotiottelussa FC Hakan OmaSp Stadionilla. Jake Dunwoody ja Kingsley Ofori olivat maalintekijöinä. Esitys oli muutenkin varsin ehjä ja jatkaa SJK hyvin sujunutta kevättä, johon kuuluu HJK:n voittaminen Helsingissä ja kova kansainvälinen tasapelitulos Norjasta. Lauantain vastustaja FC Honka on jälleen hyvä haaste SJK:n nuorelle joukkueelle, sillä lähes kaikissa ennakoissa se on povattu HJK:n ykköshaastajaksi mestaruustaistossa.

– Jälleen hyvä peli tulossa. Kenties hieman liian pitkään jouduimme odottamaan tätä, sillä olisimme mielellämme käyttäneet heti sen momentumin, joka tuli avausvoitosta. Mutta samalla tämä on antanut meille mahdollisuuden valmistautua tähän peliin erittäin hyvin, sanoo SJK:n päävalmentaja Joaquin Gómez.

– Kuten olemme nähneet, niin joka arvioissa ja jokaisessa ennakkorankingissa Honka on laitettu HJK:n kanssa kärkipaikalle, joten tiedämme mitä on tulossa. He haluavat pitää palloa ja hallita peliä, mutta olemme menossa sinne määrätietoisina, ja haluamme jatkaa siitä mihin jäimme omassa avauspelissämme. Menemme sinne siis ajatuksena dominoida sitä peliä itse, ja tehdä niitä asioita, joissa olemme hyviä. Uskonkin, että tästä tulee erittäin hyvä peli. Erittäin aktiivinen ja hyökkäysvoittoinen ottelu, Gómez jatkaa.

– Samalla haluamme ottaa mukaan sieltä jotain, tulla sitten takaisin tänne kotistadionillemme seuraavalla viikolla faniemme eteen, antamaan heille lisää ilonaiheita, joita he mielestämme myös ansaitsevat.

SJK-ottelu on Hongan ainoa kotiottelu huhtikuussa. Seuraava kotipeli koittaa vasta 5.5. jolloin vastaan asettuu FC Lahti. Sitä ennen edessä on vierasreissut Kuopioon, Valkeakoskelle ja Vaasaan.

– Tämä SJK-peli on sinänsä tärkeä meille, koska meillä on haastavia vieraspelejä putkeen sen jälkeen. Vieraspelit ovat aina haastavampia kuin kotipelit, joten näille kotipeleille täytyy antaa lisäarvoa. Voitolla saisimme hyvää momentumia tuleviin koitoksiin, Rale sanoo.

Honka ja SJK kohtasivat viime Veikkausliigakaudella kolmesti. Honka voitti avauskohtaamisen 5-1, SJK toisen 3-2. Mestaruussarjassa joukkueet pelasivat maalittoman tasapelin, joka samalla sinetöi Hongan pronssiset mitalit.

Avausottelusta SJK:lta oli vielä sivussa loukkaantumisen vuoksi puolustaja ja kapteeniston jäsen Matias Vainionpää, joka hänkin on oman akatemian kautta joukkueeseen noussut pelaaja. Vainionpää on kuitenkin jo mukana harjoituksissa, ja todennäköisesti myös mukana lauantain ottelussa. Vainionpää oli SJK:n ainoa loukkaantunut pelaaja aiemmin, eikä uusia ole edellisen pelin jälkeen tullut. SJK:lla on siten kaikki pelaajat käytettävissä.

Erotuomari Hyytiä Joni
AET 1 Mantere Juuso
AET 2 Nykänen Sami
4.ET Manninen Joona

FC Honka - SJK Myyrmäen jalkapallostadionilla lauantaina 15.4. kello 17.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: FC Hongan verkkosivut, SJK:n verkkosivut