AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.15 // 15.4.2023

"Toivomme, että tämä on oikea resepti" - SJK:n akatemiatoiminta näkyy vahvasti edustusjoukkueessa

"Toivomme, että tämä on oikea resepti" - SJK:n akatemiatoiminta näkyy vahvasti edustusjoukkueessa

SJK avasi kauden voitolla Hakasta. (Kuva: Mika Alavesa / SJK)

FC Hongan vieraaksi lauantaina matkaava SJK avasi Veikkausliigakauden kotonaan 2-1-voitolla FC Hakasta.

Hakaa vastaan SJK teki myös pienimuotoista seurahistoriaa, sillä joukkueen kokoonpano oli kaikkein nuorin keski-iältään koskaan – vain 23,5 vuotta. Liigadebyytin teki kolme pelaajaa, ja heistä kaksi suoraan avauksessa. Myös keskikentällä loistaneen Valentin Gascin avauspaikka oli hänelle ensimmäinen koskaan, vaikka minuutteja on tullut aiemmin jo viime kaudella. Kingsley Ofori puolestaan teki uransa ensimmäisen liigamaalin.

Tämä kaikki on tulosta SJK:n akatemiasysteemistä, ja Haka-ottelussakin pelasi peräti seitsemän pelaajaa, jotka ovat ensin pelanneet minuutteja seurassa akatemian riveissä. Koko joukkueessa heitä on mukana kymmenen, lähes puolet joukkueesta. Nuorten pelaajien pelaaminen on tietenkin aina tärkeää, mutta tärkeintä edustusjoukkueessa on silti voittaminen. Sen suhteen Haka-peli oli kokonaisuutena erittäin hyvä.

– Tiedämme, että meillä on nuori joukkue, mutta samalla olemme myös erittäin kilpailukykyinen joukkue. Jos meiltä jonkun mielestä puuttuu kokemusta, niin samalla meillä on entistä enemmän tahtoa ja nälkää, sekä enemmän fyysisyyttä. Meidän moottorimme jaksaa pidempään ja on paljon tehokkaampi. Meillä on myös valtavasti enemmän rohkeutta tehdä asioita, sanoo päävalmentaja Joaquin Gómez kuullessaan avausottelun ryhmän ikäkeskiarvosta.

Gómez näkee tilanteen osana luonnollista kehitystä seuran koko toiminnassa.

– Mielestäni tämä on vain hyvä osoitus siitä, mitä haluamme täällä tehdä, ja mitä seura on nyt parin viime vuoden aikana tehnyt. Kokemukset tästä ovat olleet erittäin innostavia, ja se näkyy siinä, miten joukkue esiintyy. Samalla jokainen yksilö kehittyy päivä ja viikko kerrallaan entistä paremmaksi. Jokainen pelaaja ottaa sen kunnia-asiana, ja he ajavat itseään eteenpäin. Joukkueessa on myös hyvä kilpailutilanne pelaajien kesken, Gómez kertoo.

– Toivomme, että tämä on oikea resepti pelien voittamiseen, ja toivon, että jatkamme pelien voittamista tällä kaudella, sanoo Gómez vielä lopuksi.

FC Honka - SJK Myyrmäen jalkapallostadionilla lauantaina 15.4. kello 17.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia