3-5-2
vko.15 // 15.4.2023

Honka ja SJK pistejakoon (FC Honka-SJK 0-0)

Kuva: Juhani Järvenpää

Honka avasi Veikkausliigakauden 2023 myös kotiotteluiden osalta, kun vastassa oli SJK. Ottelu pelattiin toki vielä evakossa Myyrmäen stadionilla, mutta yleisöä oli silti saapunut paikalle mukavasti ja ottelun yleisömääräksi kirjattiin 2276.

Honka loi ensimmäisen vaarallisen tilanteen jo ottelun avausminuutilla. Aldayr Hernándezin pitkä syöttö löysi Edmund Arko-Mensahin, joka ohitti tyylikäästi vielä Kingsley Oforin. Matala keskitys maalille ei kuitenkaan löytänyt Honka-pelaajia ja SJK sai tilanteen purettua.

19. minuutilla Ofori nousi hyvin kohti Hongan maalia, mutta laukauksen blokkasi kulmapotkuksi Hernández. Kulmapotkusta ei mainittavaa tilannetta syntynyt. 23. minuutilla Honka rakenteli hyvin boksin rajoilla. Pallo pelattiin Kevin Jansenille, joka nousi vasemmalta boksiin ja laukoi suht pienestä kulmasta tulisesti. SJK-vahti Ovie Ejeheri sai kuitenkin torjuttua.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Jerry Voutilainen oli lähellä avata ottelun maalihanat. Otso Koskinen keskitti maalille ja Voutilainen liukui paikalle, mutta ei aivan ylettänyt pelivälineeseen.

Maaleja ei avausjakso tarjonnut ja tauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toista nelivitosta oli pelattu muutama minuutti, kun Honka kävi jälleen lähellä. Arko-Mensah kokeili kulmapotkun jälkitilanteesta vasurillaan, Ejeheri venytti kätensä alakulmasta pallon tielle ja peliä jatkettiin kulmapotkulla. Hetkeä myöhemmin Honka sai vapaapotkun aivan boksin rajoilta. Lucas Kaufmann laukoi, mutta ylärima pelasti vielä vierasjoukkueen.

Honka-kapteeni Henri Aalto päätti kokeilla 56. minuutin kohdalla kaukolaukausta. Kaukaa se ei maalin ohi mennyt, mutta lukemat säilyvät yhä muuttumattomina. 70. minuutilla hetkeä aiemmin kentälle tullut Lauri Laine lähetti hyvän matalan keskityksen boksiin, mutta SJK:n Valentin Gasc ehti juuri katkoon ennen kun Jansen pääsi pallolle.

SJK:n maali oli lähimpänä 80. minuutin pelin jälkeen. Maksim Rudakov torjui Tuomas Kaukuan kudin ja Murilon paluupallosta lähteneen yrityksen tiellä oli Henri Aalto.

Viitisen minuuttia ennen päätösvihellystä Jansen kokeili noin kolmestakymmenestä metristä, mutta Ejeheri poimi pallon yläkulmasta hyppysiinsä.

Honka sai vielä muutamaa minuuttia ennen täyttä aikaa hyvän paikan. Clésio Baúquen kulmapotku löysi hienosti Ville Kosken, mutta SJK-puolustus pääsi vielä topparin laukauksen tielle. Maaleja ei ottelussa lopulta nähty ja pisteet jaettiin 0-0 tuloksen myötä.