AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
IFK Mariehamn
4-3-3

11

(1-0)

Yleisöä 807

Ilves
4-3-3
vko.14 // 4.4.2023

Ennakko: IFK Mariehamn-Ilves

Ennakko: IFK Mariehamn-Ilves

Kuva: Juha Tamminen

IFK Mariehamn ja Ilves starttaavat kautensa Wiklöf Holding Arenalla keskiviikkona.

IFK Mariehamn on nihkeän Liigacupin jälkeen saanut hyvää otetta peliinsä ja joukkue täydentyi vielä kauden kynnyksellä Veikkausliigassa tasonsa jo aiemmin osoittaneella Tucolla. Odotukset Maarianhaminassa ovatkin nousseet sen myötä ja kauden avausottelu näyttää suuntaa tulevalle.

Ilves on odottanut sarjakauden avausta pitkän talven ajan ja pelannut useita harjoitusotteluita, sekä tietenkin viisi Liigacupin ottelua. Keltavihreiden tavoin myös maarianhaminalaiset päätyivät Cup-lohkonsa viimeiseksi. Ilves onnistui kaatamaan viime kauden Suomen Cup voittaja KuPS:n, mutta lopuista neljästä ottelusta tulokseksi jäi kaksi tasapeliä ja saman verran tappioita. IFK Mariehamn ei onnistunut voittamaan yhtään viidestä liigacupin ottelustaan.

Ilveksen päävalmentaja Toni Kallio haluaa nähdä tällä kaudella vahvan Ilveksen.

– Uskotaan, että erotutaan tänä vuonna sillä, että olemme energinen, yhtenäisesti puolustava ja monipuolisesti hyökkäävä joukkue, Kallio kuvailee Ilveksen sivuilla.

– Ensimmäinen peli on aina tärkeä, mutta ei se (lataus peliin) yli saa mennä. Oletus on, että kotijoukkue tulee ottelun alussa prässäämään kovaa ja siihen on valmistauduttu. Tuloksen kanssa halutaan tulla takaisin, vaikka peli ei olisikaan alkuun kaunista, päättää Kallio.

IFK Mairiehamnilta ovat varmuudella sivussa pitkäaikaispotilaat Patrik Raitanen ja Olawale Tehe.

Ilveksen joukkueessa ei ole kauden avaukseen lähdettäessä tuoreita loukkaantumisia, mutta joukkueessa on ollut liikkeellä pientä flunssaa, joten muutaman pelaajan pelikunto selviää vasta lähempänä ottelun alkua.

Erotuomari: Munukka Antti
AET 1: Leppänen Veli-Matti
AET 2: Nykänen Sami
4.ET: Hajizadeh Amir

IFK Mariehamn-Ilves keskiviikkona 5.4. kello 18.00 Wiklöf Holding Arenalla. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: IFK Mariehamnin verkkosivut, Ilveksen verkkosivut