AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.14 // 5.4.2023

Toni Kallio tyytyväinen Ilveksen ryhmään – ”Joukkue on paljon yhtenäisempi”

Toni Kallio tyytyväinen Ilveksen ryhmään – ”Joukkue on paljon yhtenäisempi”

Toni Kallion mukaan Ilves on tällä kaudella yhtenäisempi. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilves starttaa kauteen Ahvenanmaalla kohdatessaan vieraskentällä IFK Mariehamnin. Päävalmentaja Toni Kallion mukaan viime kauden läksyt on luettu ja niistä otettu opiksi.

Kallio kertoo Ilveksen verkkosivuilla, että joukkuetta on pyritty yhtenäistämään.

– On pyritty viettämään paljon aikaa yhdessä. Treenipäivä on ollut pitkä, vaikka se sisältäisi vain yhden lajiharjoitteen, niin ennen ja jälkeen harjoituksen on yhteinen tapahtuma. Pelaajia on sitoutettu yhteisten arvojen ja identiteetin kehittämiseen, ja koen että joukkue on paljon yhtenäisempi kuin esimerkiksi vuosi sitten. Paljon on käytetty aikaa asioiden läpi käymiseen, avaa Kallio.

Viime kaudella Ilves jäi Haastajasarjaan ja lopulta myös Eurolopputurnauksen ulkopuolelle. Viime kaudesta on otettu opit mukaan tähän kauteen.

– Viime kauden analyysin pohjalta on otettu tavoitteita mitä pelissä kehittää. Meillä on tietyissä asioissa, esimerkiksi miten usein päästään kontrolloidusti vastustajan rangaistusalueelle ja miten usein vastustajat pääsevät meidän boksiin, mittareita mitä seurataan datan perusteella mitä saadaan ottelukohtaisesti. Meillä on omalle pelille tavoitetasot, joihin pääsemällä uskotaan, että ollaan taistelemassa mitalisijoista, kertoo Kallio.

IFK Mariehamn-Ilves keskiviikkona 5.4. kello 18.00 Wiklöf Holding Arenalla. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia