AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.14 // 4.4.2023

Ilves hyvistä asetelmista kauteen – ”Tehtiin pelaajistossa aikamoinen strateginen muutos”

Ilves hyvistä asetelmista kauteen – ”Tehtiin pelaajistossa aikamoinen strateginen muutos”

Otso Virtanen on yksi Ilveksen tämän kauden tulokkaista.

Ilves lähtee kauteen jonkin verran muuttuneena viime kauteen verrattuna. Ilveksen urheilujohtaja Toni Hevonkorpi on tyytyväinen joukkueen rakennukseen.

Hevonkorven mukaan joukkueessa harkittiin tarkkaan minkälaisia pelaajia joukkueeseen hankittiin.

– Urheilullisesti lähdetään hyvistä asetelmista. Tehtiin pelaajistossa aikamoinen strateginen muutos, haluttiin tietyille paikoille selkeästi tietyn profiilin pelaajia tietyille paikoille ja se tarkoitti hieman tiiviimpää pelaajarinkiä, ja saatiin piirun verran laadukkaampi joukkue kasaan, kertoi Hevonkorpi Ilveksen sivuilla.

Pelaajaprofiilit, jota joukkueeseen täksi kaudeksi etsittiin, olivat kauteen valmistautuessa selkeitä.

– Viime kauden jälkeen haettiin selkeästi ykkösmaalivahtia ja Otso Virtasta oltiin yritetty saada tänne pidemmänkin aikaa, ja siihen ollaan todella tyytyväisiä että nyt Otso on 'ykkösenä' ja nuori, todella lupaava, Johannes Viitala on 'kakkosena' niin maalivahtiosasto on hyvällä mallilla.

– Esimerkiksi Santeri Haaralan paluu Ilvekseen on meille hieno asia, ja myös 'Felppu' (Felipe Aspegren) tuntuu itselle, että kuuluisi meillä kalustoon, vaikka kävikin tuossa muutaman vuoden muualla, ja on todella laadukas laitapuolustaja meille, kommentoi Hevonkorpi.

– Ulkomaalaisten pelaajien kanssa lähdettiin selkeästi siitä, että suoraan vahvistaa meidän joukkuetta. Mohammed Umarissa, joka viime kaudella jo harjoitteli joukkueen mukana, nähdään isoa potentiaalia kehittyä tulevaisuudessa ja hänen lisäksi keskuspuolustukseen saatiin myös viime metreillä Seydienne N'Diaye, joka oli selkeästi tietyn profiilin (vasenjalkainen keskuspuolustaja), jota etsittiin, Hevonkorpi kuvailee joukkuetta.

Viime kaudella Ilves jäi Eurolopputurnauksen ulkopuolelle, mutta tällä kaudella tamperelaisjoukkue hakee paluuta kärkitaisteluun.

– Kyllä me halutaan olla top 3:ssa, sitä vuodesta toiseen haetaan. Usko on kova siihen, että meidän joukkueella on siihen mahdollisuus, kun suoriudutaan kentällä sillä tasolla millä osataan, päättää Hevonkorpi.

IFK Mariehamn-Ilves keskiviikkona 5.4. kello 18.00 Wiklöf Holding Arenalla. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia