AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
SJK
3-4-3

11

(0-1)

Yleisöä 20

KTP
4-4-2
vko.18 // 3.5.2021

SJK ja KTP avasivat pistejaolla (SJK-KTP 1-1)

SJK ja KTP avasivat pistejaolla (SJK-KTP 1-1)

SJK ja KTP päätyivät pistejakoon. (Kuva: SJK)

SJK joutui tyytymään pisteeseen sarja-avauksessa KTP:ta vastaan maanantaina OmaSp Stadionilla.

Peli alkoi hieman tunnustellen, mutta SJK sai tilanteen 12. minuutin kohdalla, kun Tuco veti boksin kaaren ulkopuolelta kovaa. Veto meni vain hieman yli. Hetkeä myöhemmin KTP sai sivuvapaapotkun hyvältä eteisyydeltä, kun Nikko Boxall joutui kaatamaan Aleksi Tarvosen. SJK hoiti vapaapotkun huolella ja otti pallon takaisin haltuunsa.

21. peliminuutilla SJK sai rangaistuspotkun, kun KTP:n pelaaja pelasi palloa kädellään boksissa. Emmanuel Ledesma meni vetämään, mutta veto oli heikko, sillä se meni matalana keskelle, eikä Anton Lepolalla ollut vaikeuksia sen liimaamisessa. Sitten 26. minuutilla KTP sai jälleen sivuvaparin, kun Boxall joutui taas kaatamaan laitapelaajan kulmalipun tuntumassa. Vapari pelattiin SJK:n maalille ja siellä purku jäi huonoksi, kun pallo nousi korkealle ilmaan. Siihen pääsi ensimmäisenä Matias Lindfors, joka täräytti näyttävällä volleylla pallon takayläkulmaan, eikä Jesse Öst voinut maalissaan mitään.

Puoliajan loppua kohden KTP vetäytyi luonnollisesti puolustusasemiin, ja iski vastahyökkäyksillä. SJK koitti murtaa puolustusta, mutta se ei onnistunut. 41.minuutilla tasoitus oli lähellä, kun Murilo keskitti maalin eteen ja Ledesma koitti puskea ristikulmaan. Lepola kuitenkin venytti kätensä puskun tielle. Hieman ennen taukoa, sai KTP vielä murrettua SJK:n paitsioansan, ja Anton Eerola pääsi karkuun. Eerolan veto oli kuitenkin heikko ja se meni päätykatsomoon. Tauolle mentiin KTP:n johdossa.

Toiselle puoliajalle SJK tuli kovaa ja saikin aikaan painetta vierailijan päätyyn. Ensimmäisestä tilanteesta saatiin kulma, ja siitä myös maali. Ledesma keskitti pallon etutolpalle ja sieltä ensimmäistä Veikkausliigaotteluaan pelaava Cristhian Valencia puskee pallon voimalla etukulmaan. SJK sai myös heti maalin jälkeen painetta, mutta Murilolta pallo karkasi rangaistusalueella.

Peli oli pitkään lähes yhtä päätyä, SJK:n hallitessa, mutta reilun tunnin pelin jälkeen KTP otti kentälle voimaa keskikentälle, ja pelistä tuli rikkonaisempaa. 72.minuutilla Oliinyk toi pallon hyvin boksiin, mutta lopulta kaatui tai kaadettiin, ilman rangaistuspotkua. Erotuomari oli ainakin vieressä, joten hänellä lienee paras näkymä tilanteeseen.

83. minuutilla SJK sai pari hyvää vapaapotkua laidalta, lähes samasta paikasta. Ensimmäisestä tilanteesta Jude Arthur pääsi vetämäänkin, mutta veto blokattiin. SJK:lle alkoi tulla kiire maalinteon kanssa, jos se tahtoi saada täydet pisteet. SJK:n yritys ei myöskään lopulta riittänyt ja pisteet jaettiin 1-1 tasapelillä.