AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
SJK
3-4-3

11

(0-1)

Yleisöä 20

KTP
4-4-2
vko.17 // 2.5.2021

Ennakko SJK - KTP

Ennakko SJK - KTP

Kuva: Juha Tamminen

Pallo potkaistaan viimein peliin Seinäjoen OmaSp Stadionilla maanantaina 3.5. klo 18:30, kun SJK kohtaa Veikkausliigan avausottelussaan KTP:n.

SJK on ottelun alla keskittynyt ennen kaikkea omaan tekemiseensä. KTP:n tekemiset ovat hyvin tiedossa ja ennakoitu, mutta eivät muodosta ottelun kannalta olennaista osaa pelillisistä ratkaisuista.

– Totta kai me aina kunnioitamme vastustajaa, ja tarkkailemme vastustajan hyvin. Mutta tuntuu, että tässä avauspelissä meidän pitää enemmän keskittyä omaan itseemme ja omaan tekemiseemme. Kotka voi olla arvaamaton, eli siksi meidän pitää keskittyä itseemme. Meidän pitää uskaltaa pelata omaa juttuamme.

– Viime vuonna TPS-peli oli hyvä esimerkki. Me pelasimme tosi hyvin ja tehtiin maali, mutta tuntui, että loppuaika pelättiin, että he tasoittavat tai odotettiin, että peli päättyy. Nyt pitää vain uskaltaa, ja uskoa omaan peliin loppuun asti. Se tuo sitten positiivisuutta myös loppukautta kohden, muistuttaa SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara.

KTP:ta ei ole ennakkoveikkailuissa kovin korkealle nostettu ja heti alkuun on edessä tiukka testi.

– Vastassa on kova joukkue. Edessä on taas yksi testi, jonka jälkeen tiedämme paremmin, mitä olemme. Meidän on vain luotettava omaan tekemiseemme. Puolustuksen on pysyttävä tiiviinä, ja maalit on tehtävä vastaiskuista, Kotkan päävalmentaja Argo Arbeiter selvittää.

Arbeiter ei säiky tilannetta, jossa KTP:n mahdollisuuksiin uskovat vain hyvin harvat.

– Ei nuo analyysit yllätyksenä tule. Meidän on vain osattava kääntää ne omaksi voimavaraksemme. Meiltä ei monikaan odota maanantaina mitään, SJK:lla sen sijaan on harteillaan pakkovoiton aiheuttamat paineet. Katsotaan, miten käy.

SJK:n viimeisistä harjoitusotteluista on puuttunut muutamia pelaajia pienten kolhujen tai lepuutuksen vuoksi. Lisäksi maalivahti osastolla on ollut välillä molemmat Jesse Öst ja Walter Viitala sivussa, joten SJK hommasi kolmanneksi maalivahdiksi mukaan helsinkiläisen nuoren Salifu Senghoren, joka täydentää SJK:n maalivahtiosaston. "Sakke" lempinimellä tunnettu 20-vuotias Senghore, on jo pelannut SJK:n maalilla kahdessa harjoitusottelussakin. Lisäksi Öst on mukana jo harjoituksissa normaalisti.

– Meillä on sivussa varmuudella edelleen vain Walter Viitala, Mehmet Hetemaj ja Tero Mäntylä. Daniel Håkansilla ei ole ollut mitään vammaa, ja Joonas Lepistökin on tullut mukaan harjoituksiin vailla tuntemuksia. Jesse Öst on myös pelikuntoinen, mutta samalla pitää sanoa, että "Sakke" on ollut yllättävän hyvä harjoituksissa. Hänellä on hyvä asenne, persoonallinen ja kilpailullinen. En olisi yhtään huolissani, jos hän pelaa, sanoo Honkavaara vielä lopuksi pelaajatilanteesta.

KTP lähti matkaan kohti Seinäjokea jo sunnuntaina liki parhaalla kokoonpanollaan. Avainpelaajien joukosta puuttuu vain jalkavaivainen Antti Mäkijärvi. Lyhyen toipilasjakson jälkeen hänkin on ollut jo mukana parissa joukkueharjoituksissa, mutta varotoimena Mäkijärvi on ulkona maanantain kokoonpanosta.

– Antti saattaa olla rivissä jo perjantain kotiavauksessa Honkaa vastaan, kertoo joukkueenjohtaja Esa Vilkki.

Ottelu joudutaan pelaamaan ilman yleisöä, vaikka SJK on pyrkinyt käymään aktiivista keskustelua Länsi-Suomen Aluehallintoviraston kanssa yrittäen löytää keinoa saada yleisö mukaan otteluun. Länsi-Suomen AVI pysyy kuitenkin päätöksessään, että ottelutapahtumassa saa olla tällä hetkellä paikalla enintään 20 henkilöä. Rajoitus koskee myös OmaSp Stadionin piha-alueita ottelutapahtuman aikana.

SJK - KTP OmaSp Stadionilla maanantaina 3.5. kello 18.30.

Kaikki Veikkausliigaottelut suorana Ruutu-palvelussa

Alustavat kokoonpanot Veikkauksen sivuilla