4-5-1
vko.42 // 19.10.2020

TPS murjoi RoPS:n Santeri Haaralan johdolla (TPS-RoPS 4-1)

Santeri Haarala oli liekeissä. (Kuva: Juha Tamminen)

Santeri Haarala iski hattutempun, kun TPS murjoi RoPS:n 4-1. Yhdestä TPS:n osumasta vastasi Mika Ääritalo, RoPS:n kavennuksesta puolestaan Matias Tamminen.

TPS toipui täydellisesti viime perjantain Haka-pelin pettymyksestä ja upotti Rovaniemen kaimaseuransa tylysti Kupittaan turpeeseen lukemin 4-1. Palloseura löi taululle kauden komeimmat voittolukemat. TPS jätti voitollaan RoPS:n jo kymmenen pisteen päähän.

TPS kuroi samalla Hakan etumatkan neljään pisteeseen, sillä koskilaiset taistelivat Lahdessa samaan aikaan maalittoman tasapelin. Ja TPS:llä on edelleen se yksi ottelu vähemmän pelattuna. IFK Mariehamn on TPS:ää nyt viisi pistettä edellä.

TPS löi maanantaina taululle jo avausjaksolla johtolukemat 3-0, joten peli oli jo siinä vaiheessa aika lailla selvä. Raitapaitojen suurin sankari oli Santeri Haarala, joka kuritti rovaniemeläisiä kolmella maalilla eli knallitempulla. Myös Mika Ääritalo nousi isoon rooliin hyökkäyspäässä ja hän oli juonimassa TPS:n kahta ensimmäistä maalia.

TPS:n avausmaali leivottiin kokoon jo 17. minuutin kohdalla. Ääritalo taisteli pallon ja keskitti, Albijon Muzaci oli luukulla jatkamassa ja Haarala junttasi pallon kärppänä maaliviivalta sisään.

Reilun puolen tunnin kohdalla Ääritalo pyssytti vasurillaan pienen spurtin jälkeen 2-0 ja veto painui vastustamattomasti vapaasta etukulmasta sisään. Ääritalo ehti sitä ennen jo hukata yhden avopaikankin, mutta paikkasi upealla kanuunalla pikaisesti asian.

TPS rakensi kolmannen maalinsa juuri ennen taukovihellystä. Niklas Pyyhtiä antoi kaukaa korkean vapaapotkun maalille ja Rasmus Holma pääsi puskemaan pelivälineen tolppaan. Haarala oli kuitenkin haistelemassa paluupalloa ja latasi sen suoraan RoPS:n verkkoon.

Haarala kruunasi knallitemppunsa 54. minuutin ampumalla pilkun maalin oikeaan alanurkkaan.

Vieraiden 4-1-kavennusmaalin puski Matias Tamminen, kun kellossa oli jo lähes 90 minuuttia täynnä.

FC Inter - TPS Veritas Stadionilla torstaina 22.10. kello 18.30 ja HIFK - RoPS Bolt Arenalla torstaina 22.10. kello 18.00.

Lähde: TPS:n verkkosivut