FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.42 // 20.10.2020

"Tekemistä leimaa huolimattomuus" - RoPS-luotsi Mannila manasi helppoja takaiskumaaleja

"Tekemistä leimaa huolimattomuus" - RoPS-luotsi Mannila manasi helppoja takaiskumaaleja

RoPS on tiukassa tilanteessa. (Kuva: Oona Sarajärvi / RoPS)

RoPS kärsi maanantaina TPS:n vieraana selvänumeroisen tappion, mutta pelitapahtumiin nähden tulos olisi voinut olla toisenkin näköinen.

TPS oli maanantaina yksinkertaisesti vieraitaa tehokkaampi. Jalkapallossa maalit syntyvät usein vastustajan virheistä, mutta tälläkin kertaa RoPS:n virheet vaikuttivat tavattoman helpoilta. Saman myönsi myös RoPS:n päävalmentaja Mikko Mannila.

- Meidän hyvä jakso päättyi liian usein siihen, että TPS teki maalin, Mannila sanoi pelin jälkeen.

- Tekemistä leimaa huolimattomuus. Toisessakin maalissa TPS:n pitkän avauksen jälkeen voitimme kakkospallon, mutta menetimme sen liian helposti takaisin kotijoukkueelle.

TPS:n avausmaali syntyi syötönkatkosta. Toisessa maalissa TPS:n prässi yksinkertaisesti riisti pallon pois. Avausjakson kolmas osuma syntyi erikoistilanteesta, joita myöskin oltiin teroitettu.

- Ei mikään joukkue kestä tällaista määrää helppoja maaleja, Mannila pyöritteli.

- Tämä on iso pettymys. Olimme ladanneet paljon tähän otteluun. Näytti siltä, että joukkue olisi valmis, mutta pettymysten käsittely ottelun aikana on nyt hankalaa.

RoPS:lla oli omat haasteensa otteluun valmistautumisessa Napapiirille laskeutuneen lumipyryn vuoksi, mutta sen taakse ei päävalmentaja Mannila kadonnut.

- Jokaisella joukkueella on haasteensa. Ei TPS:kaan ihanteellisessa tilanteessa ollut koronakaranteenien jälkeen, RoPS-luotsi kuittasi.

- Mutta kausi on edelleen kesken ja pelit jatkuvat. Jo torstaina meillä on mahdollisuus pestä kasvomme.

Lisää uutisia