4-3-3
vko.26 // 1.7.2020

Haka ja Honka tasapeliin (FC Haka-FC Honka 1-1)

Eero Markkanen teki Hakan kauden avausmaalin. (Kuva: Juha Tamminen)

Sarjanousija FC Haka ja FC Honka päätyivät 1-1 (1-0)-tasapeliin kauden avauksessa.

Viime kauden liigassa kolmanneksi sijoittunut espoolaisjoukkue piti ensimmäisellä jaksolla pallonhallinnan itsellään, mutta kotijoukkueen onnistui tästä huolimatta luoda enemmän maalipaikkoja.

Näkyvimpänä vieraiden hyökkäyksessä toimi Macoumba Kandji, joka pääsi muutamaankin otteeseen kokeilemaan Michael Hartmannin kykyjä. Ottelun 14. minuutilla mies oli nokikkain Haka-veskarin kanssa, mutta rohkeasti vastaan tullut Hartmann onnistui häiritsemään sen verran, että pallo karkasi päädystä yli.

Ottelun ensimmäinen maali nähtiin 39. minuutilla rangaistuspotkusta, mikä oli seurausta kulmapotkun jälkeisestä käsivirheestä. Yleensä pilkulle on astellut Anton Popovitch, mutta miehen ollessa sivussa lievän alaraajavamman johdosta, pallon taakse asettui Eero Markkanen. Varma oli myös hyökkääjäkolossin viimeistely ja Haka siirtyi 1-0 -johtoon.

Ensimmäisen jakson lopulla Kandji pääsi vielä laukomaan pienestä kulmasta, mutta Hartmann poimi tämän helposti tolpan juuresta. Enempää maaleja ei nähty ja tauolle siirryttiin valkoisten johtaessa 1-0.

Toisella jaksolla Honka tasoitti ottelun 1-1 59. minuutilla, kun Hartmann sai näppinsä väliin vasemmalta laidalta lähteneeseen keskitykseen, mutta harmittavasti pallo putosi torjunnasta Nasiru Banahenelle, jolla oli helppo työ laukoa pallo maaliin Haka-veskarin seuratessa tilannetta voimattomana torjunnan jälkeen maista.

Toinen jakso jatkui tasaisena aina 70. minuutille asti, jolloin Hongan Jonas Levänen katseli keltaista toistamiseen ja joutui jättämään pelikentän. Molemmat kortit olivat seurausta Jami Kyöstilän vahvoista nousuista, joissa Levänen joutui käyttämään kovia otteita pysäyttääkseen tämän vauhtikoneen.

Yhden miehen ylivoimalla pelannut Haka löi kierroksia koneeseen yhä vain enemmän ja enemmän hakien raivoisasti voittomaalia. Muutoinkin hyvin pelissä elänyt Tehtis heräsi lopussa hurmokseen mukaan, mutta kova painostus ei tuottanut toivottua lopputulosta. Haka hallitsi pallollista peliä, rakensi maltilla luoden tilanteita, mutta ratkaisusyöttöihin ja viimeistelyyn jäi vielä parannettavaa.

Molemmat joukkueet ovat tositoimissa taas ensi keskiviikkona. Haka matkustaa HJK:n vieraaksi hakemaan revanssia Suomen Cupin välierätappiosta ja FC Honka matkaa IFK Mariehamnin vieraaksi.