AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
SJK
5-3-2

02

(0-2)

Yleisöä 2015

KPV
4-4-2
vko.38 // 27.9.2019

KPV karkuun putoamispeikkoa (SJK-KPV 0-2)

KPV karkuun putoamispeikkoa (SJK-KPV 0-2)

Sarjapaikkansa puolesta taisteleva KPV otti todella tärkeän voiton perjantaina Seinäjoella kaatamalla SJK:n maalein 2-0 (2-0).

SJK aloitti pelin hyvin ja hallitsi tapahtumia ja KPV jäi vähän alakynteen. Kotijoukkue sai myös luotua tilanteita, joista paras osui Jesse Sarajärvelle, mutta hänen veto pienestä kulmasta meni vain sivuverkkoon.

Myös KPV sai paikkoja ja ensimmäinen vaarallinen tilanne olikin hyvä, kun pallo pelattiin nopean vastahyökkäyksen jälkeen boksiin. Vain Joel Meron tupla blokkaukset maalinedustalla, pitivät nollan kotijoukkueella. Seuraavaa tilannetta ei SJK saanut enää pysäyttettyä ja Juri Kinnusen hyvä keskitys laidasta tuli kuudentoista rajalle Enoch Banzalle ja hänen vetonsa meni niin kovaa yläkulmaan, että Jesse Öst ei maalissa voinut tilanteelle mitään.

Puolen tunnin kohdalla SJK:kin sai pallon verkkoon. Hitaan ja hyvin rakennellun hyökkäyksen jälkeen, Sarajärvi vapauttti laidasta ylösnousseen Boris Kadion. Pitkin päätyrajaa maalille tullut Kadio syötti pallon alaspäin Jeremiah Strengille ja tämän vedon Teppo Marttinen torjui. Kadio oli heti mukana tilanteessa ja pisti pallon maaliin, mutta erotuomarin lippu oli pystyssä paitsion merkiksi.

Ottelun toinen maali syntyi onnekkaasti. Ensin KPV pelasi hyvän hyökkäyksen, jossa Taiki Kagayama pääsi murtautumaan boksiin. SJK:n puolustus kuitenkin hoiti tilanteen ja purkupallo tuli keskialueelle KPV-puolustaja Hysen Memollalle. Hänen veto kuudentoista kaarelta maatapitkin oli jo tulossa suoraan Jesse Östille, mutta Mero ehti blokkaamaan palloa väliin ja pallo kimposi hänen jalasta ylärimaan ja maaliin.

KPV sai ottelussa vielä rangaistupotkun, kun Jarkko Hurme kaatoi karkuun pääsemässä olevan Juri Kinnusen. Erotuomari Antti Munukka osoitti heti pilkkua ja antoi varoituksen Hurmeelle. Ishmael Yartey kuitenkin veti pilkun yli maalin.

Toisen puoliskon alussa Denys Oliinykillä oli hyvä paikka kaventaa, kun Jude Arthurin keskitys tuli Oliinykille takatolpalle. Hän ei kuitenkaan saanut kunnon osumaa ja pallo meni päädystä yli. Arthur oli itse päättämässä seuraavaa SJK:n tilannetta maalinedustalla, mutta pusku meni yli maalin. Myös vaihdosta sisään tulleelle Jyri Kiurulle osui paikka maalintekoon, mutta veto meni yli maalin.

Loppua kohden SJK alkoi turhautumaan ja KPV:kin sai muutaman tilanteen. Peli oli SJK:lle jo yhdeksäs putkeen ilman voittoa. Edellinen voitto on juuri KPV:sta vierasottelussa heinäkuun lopulta, yli kaksi kuukautta sitten. Viimeisin kotivoittokin on heinäkuulta, kun VPS kaatui 13.7.


RoPS-SJK sunnuntaina 6.10. klo 16.00 Rovaniemen Keskuskentällä ja FC Lahti-KPV sunnuntaina 6.10. klo 16.00 Lahden Stadionilla. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.