AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
SJK
5-3-2

02

(0-2)

Yleisöä 2015

KPV
4-4-2
vko.38 // 26.9.2019

Ennakko: SJK-KPV

Ennakko: SJK-KPV

SJK isännöi KPV:ta Veikkausliigan haastajasarjan ottelussa perjantaina 27.9. Seinäjoen OmaSp Stadionilla klo 18:30.

KPV pelaa Veikkausliigan sarjapaikasta ja tulee Seinäjoelle taistelemaan siitä kynsin ja hampain. Edellisessä ottelussa KPV voitti kotonaan RoPS:n ja nousi viimeisenä nyt olevan VPS:n edelle. SJK taas pelasi viime viikonloppuna vieraspelin Helsingissä HIFK:a vastaan ja se oli 2-0-tappion myötä pettymys.

SJK:n päävalmentaja Brian Pagella onkin työsarkaa saada joukkueen peli toimimaan ja pelaajat tekemään kaikkensa tulevassa ottelussa.

- On väärin sanoa, että pelaajat eivät olisi yrittäneet tai tehneet töitä viime pelissä. Tilastot osoittavat, että juoksimme pelissä paljon ja teimme nopeita juoksuja paljon. Mutta pelaajat käyttivät energiansa vääriin asioihin. Me saimme itsemme pulaan niissä hetkissä, joissa olisimme voineet satuttaa heitä tai missä me olimme haavoittuvaisimpia. Siksi jouduimme käyttämään energiaamme korjataksemme niitä, emme hyödyntääksemme niitä. Meidän täytyy olla paljon parempia hallitessamme palloa, Page sanoo SJK:n verkkosivuilla.

- Voin sanoa, että olen katsonut itseäni peiliin ja tiedän mitä minun pitää tehdä. Samoin jokaisen pelaajan tulee katsoa itseään peiliin. Jokaisen pitää vakuuttaa itsensä siitä, että he ovat tehneet kaikkensa saadakseen maalin, saadakseen pelissä sen paikan, tehneet kaikkensa kun ovat taistelleet palloa pois, antaneet keskitystä tai kun olemme puolustaneet. Peili ei valehtele. Jos olet rehellinen, voit olla rehellinen joukkueelle. Mutta en voi sanoa, että yksikään pelaaja ei olisi tehnyt töitä kentällä. Sitä voi kuitenkin mennä kentälle ja juosta siellä 30 kilometriä, mutta samalla olla tekemättä mitään. Siksi on tärkeää, että se sama energia laitetaan oikeisiin asioihin, oikeisiin hetkiin, Page jatkaa.

Pelikieltoja SJK:lla ei ole ja loukkaantuneena on varmuudella ainoastaan operaatiosta toipuva Billy Ions, joka missaa todennäköisesti koko loppukauden. Zakaria Beglarishvili oli edellisestä ottelusta sivussa pienen harjoituksissa tuleen kolhun sekä kansalaisuusasioiden hoitamisen vuoksi. Georgiassa syntynyt Beglarishvili sai Viron kansalaisuuden maanantaina. Puolustajat José Nadson ja Samba Benga olivat viime ottelusta niin ikään sivussa pienten loukkaantumisten vuoksi ja kaksikko on ollut taas mukana harjoituksissa. Molempien pelikunto ratkeaa vielä lähipäivinä.

SJK uutisoi aiemmin, että Moshtagh Yaghoubin pelaajasopimus on irtisanottu yhteisellä päätöksellä hyvässä yhteisymmärryksessä.

Vielä tämän kauden SJK Akatemian johtajana ja Kakkosessa pelaavan joukkueen vastuuvalmentajana aloittanut Jani Uotinen siirtyi KPV:n peräsimeen heinäkuun lopulla. Perjantaina kohtaakin SJK:n ja KPV:n lisäksi kaksi valmentajaa, jotka molemmat ovat valmentaneet Kakkosessa vielä tällä kaudella ja nyt ovat Veikkausliigajoukkueen peräsimessä. Lisäksi tuo joukkue on molemmilla sama.

Uotisen alaisuudessa KPV aloitti vahvasti voittamalla Europelien väsyttämän KuPS:n kotikentällä. Sen jälkeen kuitenkin seitsemässä seuraavassa ottelussa on tullut vain kaksi voittoa. HJK kaatui niin ikään Kokkolassa, samoin RoPS viime viikonloppuna. SJK:ta vastaan Uotinen ei ole vielä KPV:ta luotsannut, joten kohtaaminen on siinäkin mielessä erityinen.

KPV on myös vahvistunut sitten edellisen kohtaamisen ja se on saanut pelaajia takaisin riveihin, kuten kokeneen Sebastian Mannströmin, joka on urallaan pelannut Suomessa Jarossa, HJK:ssa ja FC Interissä sekä Suomen rajojen ulkopuolella Saksassa. Kokkolassa syntynyt Mannström loukkaantui kesäkuussa ja teki paluun elokuun lopussa. Laitahyökkääjäksi KPV hommasi ghanalais-portugalilaisen Ishmael Yarteyn, joka on ollut viime peleissään todella vaarallinen. Puolustus vahvistui itävaltalaisella Stefan Umjenovicilla ja albaani-laitapuolustaja Hysen Memollalla. Memolla vakuutti varsinkin ensimmäisissä peleissään ja näytti olevan hyvä vahvistus Veikkausliigaan. Ennestään HJK:sta täksi kaudeksi lainattu Enoch Banza on päässyt Uotisen alaisuudessa parempaan iskuun.

Keskikentän pohjalta on tärkeä palanen pois, kun Hendrik Helmke on pelikiellossa eikä pelaa SJK:ta vastaan. Myös hyökkääjä Yessy Mena on pelikiellossa SJK:ta vastaan.


SJK-KPV OmaSP Stadionilla perjantaina 27.9. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: SJK:n verkkosivut