AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
KuPS
4-3-3

20

(0-0)

Yleisöä 4123

Ilves
4-3-3
vko.38 // 26.9.2019

Ennakko: KuPS-Ilves

Ennakko: KuPS-Ilves

Kuopion Palloseuran kultamitalijahti jatkuu perjantai-iltana oman kotiyleisön edessä. Sarjajohtoon noussut KuPS ja kolmantena oleva Tampereen Ilves iskevät yhteen 25:nnen sarjakierroksen jännitysnäytelmässä, joka taistellaan stadionin tunnelmallisessa iltavalaistuksessa normaaliin aikaan kello 18.30 alkaen.

Kuopion Palloseura on jälleen erittäin kovassa syysvedossa. Joukkue on voittanut kuusi edellistä Veikkausliigapeliään vakuuttavalla tavalla ja Ahvenanmaalta hankittu 0-1-vierasvoitto nosti keltamustat värit sarjataulukon kärkipaikalle. Kuopiolaisten etumatka sarjakakkoseen FC Interiin nähden on nyt yksi piste ja Ilvekseen kolme pistettä. Mestaruustaistelu huipentuu herkullisella tavalla Mestaruussarjan kolmelle viimeiselle sarjakierrokselle.

Kuopiolaisten ja tamperelaisten väliset liigapelit ovat muodostuneet viime vuosina poikkeuksellisen värikkäiksi näytöksiksi. Erikoisia käänteitä ja odottamattomia loppuratkaisuja on riittänyt jokaisessa pelissä viimeiseen pillinvihellykseen saakka. Meneillään oleva ennätystasainen mestaruuskamppailu korostaa entisestään perjantaisten sarjapisteiden arvoa ja huikea trilleri on jälleen kerran luvassa kahden tasaväkisen joukkueen välillä.

Kuopiolaiset puolustavat joukkueena tiiviisti. Siitä on osoituksena viimeisen kuuden pelin saldo: vain yksi päästetty maali. Myös maalivahti Otso Virtanen on ollut itse varmuus, hän torjui Maarianhaminassa tämän liigakauden kahdeksannen nollapelinsä. Ilves-ottelussa pelikieltojaan kuitenkin sovittavat sekä toppari Vinko Soldo että laitapuolustaja Saku Savolainen. On siis selvää, että puolustuslinjaan tulee nyt muutoksia.

- Ei ideaalitilanne, mutta pelikiellot kuuluvat jalkapalloon. Harmi, että niitä sattui kaksin kappalein. Mutta turha murehtia, keskitytään omaan tekemiseen ja puolustetaan hyvin koko joukkueen voimin, KuPS:n päävalmentaja Jani Honkavaara muistuttaa seuransa sivuilla.

Sunnuntaina Interin kaataneen Ilveksen leirissä tiedostetaan sarjajohtajan vahvuudet.

– Kuopiolaisilla riittää vauhtia ja taitoa. He ovat pystyneet voittamaan hieman heikkoinakin päivinä kovia vastustajia. Meillä on ollut värikkäitä kohtaamisia vuosien saatossa. Eiköhän tässä matsissa ole tunnetasot aika korkealla muutenkin, Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss tuumii seuransa verkkosivuilla.

– Olemme kokonaisuudessaan pärjänneet erikoistilanteissa hyvin, vähiten päästettyjä maaleja ja aika monta kertaa olemme itse onnistuneet. Kuitenkin aiemmissa peleissä juuri KuPS on rokottanut erikoistilanteista. Issa teki vapaapotkutilanteesta ja Reuben kulmasta. Se on yksi tärkeä osa-alue, johon keskittyä.

Maarianhaminassa KuPS:n voittomaalin tehnyt Tuco pelasi kaudella 2017 kaikkiaan 37 ottelua Ilves-paidassa viimeistellen 18 maalia. Hänen kanssaan Wissin miehistö saakin olla tarkkana, jotta ei jälleen kävisi niin, että ex-ilvesläinen pääsee iskemään maalin KuPSin eduksi.

– Niin se vain joskus menee, että tutut pelaajat ratkaisevat pelejä. Toki kentällä voi joissain tilanteissa auttaa, jos tuntee vastustajan liikkeet entuudestaan. Ei sillä kannata kuitenkaan liikaa päätä vaivata. Lähdemme joka tapauksessa nöyryydellä liikkeelle ja kunnioitamme vastustajaa. Kokonaisuudessaan KuPSilla on tehokas hyökkäyskolmikko. Tiedämme heidän vahvuutensa ja heikkoutensa, Wiss alleviivaa.

Loukkaantuneiden Janne Sakselan ja Emile Paul Tendengin lisäksi Ilveksen kokoonpanossa ei ole varmoja poissaolijoita. Totutun avauskentällisen ulkopuolella on kuitenkin liikehdintää.

– Tariq Kazi ja Mikael Almen ovat hieman sairastelleet. Aleksi Tarvonen on palaamassa kuntoon. Uusia kiinnityksiä ovat toppari Juho Pietola ja laituri Eetu Mömmö, jotka nostimme junioreista loppukaudeksi edustuksen harjoitusvahvuuteen. He ovat molemmat 2002-syntyneitä ja kävivät mukanamme jo talvella. Kakkosjoukkueessa on tullut onnistumisia pidemmän aikaa, Wiss kannustaa.


KuPS-Ilves Savon Sanomat Areenalla perjantaina 27.9. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: KuPS:n verkkosivut, Ilveksen verkkosivut