Yleisöä 4123

4-3-3
vko.38 // 27.9.2019

KuPS askeleen lähempänä mestaruutta (KuPS-Ilves 2-0)

Sarjajohtaja KuPS otti pienen askeleen kohti mestaruutta kaatamalla perjantaina Ilveksen maalein 2-0 (0-0) Savon Sanomat Areenalla.

Kaikkinensa Ilveksen peli rullasi hyvin, eivätkä kuopiolaiset saaneet prässipeliään käyntiin. Avausjaksolla todelliset maalipaikat jäivät kuitenkin vähiin, eikä kummassakaan päädyssä maalivahteja laitettu todelliseen testiin. Ottelun suuret panokset näkyivät ajoittaisena hermostuneisuutena ja matalana tempona. Virheitä välteltiin ja paukkuja säästeltiin toiselle jaksolle syyssateen vihmoessa niskaan.

Kotijoukkue palasi pukukopista terästäytyneenä. Ilves joutui takaa-ajajaksi 48. minuutilla, kun vaarattoman näköinen keskitys yllätti puolustuksen. Luis Carlos Murillo lähetti pomppivan pallon vasemmalta laidalta boksiin, jota ei saatu pysäytettyä ajoissa. Harvoin maalitilastoissa komeilevalla Ville Saxmanilla oli helppo työ tuikata peliväline reppuun.

KuPS oli vahva monella kentän osa-alueella. Vihreäasuisilla ilvesläisillä oli vaikeuksia voittaa kaksinkamppailuja ja saada syöttöjä omille. Toisen jakson edetessä keltapaidat vetäytyivät syvälle omalle alueelleen siilipuolustukseen. Murtautumiskeinoja ei hevillä löytynyt.

Pallonhallinta oli selvästi Ilveksen. Kotijoukkue kuitenkin sai jäädytettyä peliä ja iski vastahyökkäyksillä selustaan. Tuco rynni 82. minuutilla oikeaa laitaa pitkin maalille ja pelasi Petteri Pennasen hyvään vetopaikkaan. Pallo pysähtyi kuitenkin pystypuuhun.

Kuten kauden aiemmissakin liigakohtaamisissa, "oma koira" puri jälleen. Reuben Ayarna ja Issa Thiaw olivat aiemmin pöllyttäneet verkkoa Mika Hilanderin selän takana. Tänään oli Tucon vuoro varsinaisen peliajan lähestyessä loppua. Keskikentän helpon pallonmenetyksen myötä voimahyökkääjä pääsi karkuun. Matias Ojala teki alimpana miehenä parhaansa, mutta Tuco peippaili itsensä kasvokkain Hilanderin kanssa ja laukoi 2-0-lukemat taululle.

KuPS-FC Honka sunnuntaina 6.10. klo 16.00 Savon Sanomat Areenalla ja IFK Mariehamn-Ilves sunnuntaina 6.10. klo 16.00 Wiklöf Holding Arenalla. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.