AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
SJK
4-5-1

01

(0-1)

Yleisöä 2236

FC Honka
4-4-2
vko.40 // 6.10.2018

​FC Honka puristi voiton Seinäjoella (SJK-FC Honka 0-1)

​FC Honka puristi voiton Seinäjoella (SJK-FC Honka 0-1)

FC Honka otti mitalitaiston kannalta tärkeän 1-0-voiton SJK:sta lauantaina Seinäjoella.

FC Hongan voittomaalin iski 40. minuutilla Martin Gonzales.

Ottelun ensimmäinen hyvä maalipaikka tuli kahdeksannella minuutilla Borjas Martinille. Martinin veto otti pienen kimmokkeen ja muutti suuntaa, mutta Mihkel Aksalu ehti pallon eteen ja torjui tilanteen kulmapotkuksi.

Vartin kohdalla SJK:n puolustus antoi Macoumba Kandjille maalipaikan turhan helposti, mutta Kandjin kuti meni ohi maalin. SJK:llakin oli muutamia paikkoja ensimmäisellä puoliajalla. Kertaalleen pallo tuli boksiin Shahdon Winchesterille, joka ei kuitenkaan saanut jalkaansa vapaaksi. Peter Opiyolla oli vetopaikka 18. minuutilla, mutta sijoitus lipsahti selvästi yli maalin.

Honka sahasi 20. minuutilla SJK:n puolustuksen läpi, ja Duarte Tammilehdolle avautui paikka iskeä Honka johtoon, mutta Mihkel Aksalu torjui. Aksalu joutui venymään parhaimpaansa myös 33. minuutilla, kun SJK ei saanut purettua Hongan hyökkästä, ja Henri Aalto pääsi testaamaan Aksalun torjuntavirettä. Aksalu esitti upean torjunnan ja seurauksena oli vain kulmapotku.

Molempien joukkueiden puolustus oli ajoittain helisemässä prässin kanssa. SJK:n paras paikka ensimmäisellä puoliajalla tuli, kun Peter Opiyo laukoi lähietäisyydeltä riiston jälkeen. Veto suuntautui kuitenkin liiaksi päin Honka-vahti Timothy Murrayta ja nollat pysyivät taululla.

Ottelun ainoa maali nähtiin ensimmäisen puoliajan lopulla. Borjas Martinin kaukolaukaus tuli keskelle maalia, mutta pallon lentorata yllätti Mihkel Aksalun, ja laukaus painui maaliin.

SJK haki toiselle puoliajalle lisää hyökkäysvoimaa, kun Aristote Mboma tuli Matti Klingan tilalle. SJK joutui suorittamaan toisen puoliajan alussa myös toisen vaihdon, kun Joonas Sundman sai pienen tällin. hänen tilalleen tuli Jordan Mustoe.

SJK:lla oli vaikeuksia päästä maalipaikkoihin toisella puoliajalla. Honka pääsi muutamiin vastahyökkäyksiin. Tunnin kohdalla Macoumba Kandji karkasi läpiajoon, mutta Mihkel Aksalu torjui. Kandjille aukesi vielä toinenkin paikka, mutta veto meni sivuverkkoon. Vartti ennen loppua myös Demba Savage pääsi kokeilemaan lähietäisyydeltä, mutta ei onnistunut.

SJK:n kiriä vaikeutti se, että Alexei Eremenko joutui käyttämään kaksi vaihtoa puolustuslinjaan. Sundmanin lisäksi myös Richard Dorman joutui tulemaan pois kentältä. Hänen tilalleen tuli paluun liigaryhmään tehnyt Joona Lautamaja.

SJK:sta lähimpänä maalintekoa toisella puoliajalla oli Maximo Tolonen 90. minuutilla. Tolonen laukoi kovan kudin boksissa, Murray sai käsiään väliin, eikä Aristote Mboma aivan saanut ohjattua jatkopalloa maaliin, vaan Hongan puolustus pääsi palloon.


HJK-SJK Telia 5G Areenalla sunnuntaina 21.10. klo 14.30 ja FC Inter-FC Honka Veritas Stadionilla sunnuntaina 21.10. klo 14.30. Otteluita voi seurata suorina lähetyksinä Ruudusta.

Lähde: SJK:n verkkosivut