AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
SJK
4-5-1

01

(0-1)

Yleisöä 2236

FC Honka
4-4-2
vko.40 // 5.10.2018

Ennakko: SJK-FC Honka

Ennakko: SJK-FC Honka

SJK kohtaa OmaSp Stadionilla lauantaina 6.10. klo 18:00 alkavassa ottelussa FC Hongan. Ottelu on kauden toiseksi viimeinen kotiottelu.

Veikkausliigaa on kokonaisuudessaan pelaamatta enää kolme kierrosta ja tällä hetkellä on selvää ainoastaan HJK:n Suomen mestaruus ja PS Kemin tippuminen suoraan Ykköseen. Hopea- ja pronssimitaleista käydään edelleen kamppailua neljän tai peräti viiden joukkueen kesken ja lauantaina vastaan tuleva FC Honka on mukana mitalikamppailussa. Lisäksi vielä on ratkaisematta se, kuka joutuu karsintaan Ykkösen toiseksi sijoittuvaa joukkuetta vastaan.

SJK on jännässä tilanteessa sarjan häntäpäässä, mutta viime viikonlopun upea voitto toisena olevasta RoPS:sta, antoi paljon uskoa siihen, että joukkue pysyy poissa putoamiskarsinnasta. Tässä SJK:n etuna on myös parempi maaliero kuin takana tulevilla TPS:lla ja IFK Mariehamnilla. Teoriassa myös edellä olevat FC Inter ja FC Lahti voisivat joutua vielä karsintaan. Voitolla lauantaina, SJK olisi todella lähellä sarjapaikan varmistumista. Tappio tietäisi jännityksen jatkumista maajoukkuetauon jälkeen pelattaviin kahteen viimeiseen otteluun.

- Meillä oli mielestäni hyvä esitys edellisessä pelissämme RoPS:aa vastaan ja pystyimme hallitsemaan ottelua pitkän jakson, kunnes RoPS sitten otti kentälle lisää isoja pelaajia ja vaihtoi selvästi suoraviivaisempaan tyyliin. Siten he pakottivat meidät lopussa suojelemaan omaa boksiamme ja huolehtimaan kakkospalloista. Paremmalla onnella olisimme kuitenkin tehneet toisenkin maalin, mutta siinä oli heidän maalivahdilta loistavat pelastukset. Peli oli meiltä hyvä. Se näytti siltä mitä haluan joukkueelta. Olimme kontrollissa ja pelasimme hyviä syöttökombinaatioita. Sanoisin, että tarkoituksemme on jatkaa tähän samaan malliin, kertoo SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko.

SJK voitti Hongan edellisellä kerralla, kun he vierailivat OmaSp Stadionilla. Espoossa taas Honka oli vahvempi.

- Tiedämme Hongan vahvuudet. He ovat varsin kokenut joukkue, taitava joukkue, joka on pitänyt saman pelaajaryhmän useassa ottelussa. Kahdessa viime pelissä avauskokoonpano on ollut sama ja heillä on ollut hyvä kausi, analysoi Eremenko lauantain vastustajaa.

- Mutta tämä on meidän kotimme. He tulevat tänne ja haluavat pisteitä, jotta he voittaisivat mitalin tällä kaudella. Honka haluaa pelata hyvää jalkapalloa ja myös me haluamme pelata hyvää jalkapalloa, joten siitä tulee varmasti kiinnostava ottelu lauantaina, Eremenko arvelee.

- Meille tuli muutamia pelikieltoja edellisessä ottelussa, mutta en usko että se on ongelma. Puolustukseen voimme nostaa Joel Meron ja otamme tarvittaessa akatemiasta mukaan ryhmään Joona Lautamajan. Obed Malolo on päässyt kuntoon ja hänkin on mukana. Malolo on kuitenkin ollut pitkään pelaamatta, joten meidän täytyy edetä askel askeleelta. Mutta hän on taatusti innokas. Hän on kentällä kuin bulldog ja antaa aina 120% itsestään kentällä. Pelaajana hänen täytyy vielä muistaa jotain taktisia asioita, kehittää pelillisiä ratkaisuja pallon kanssa, mutta aina kentälle mennessä hän pelaa täydellä sydämellä. Hänellä on semmoinen aggressiivinen, mutta positiivinen asenne pelaamiseen, kertoo Eremenko pelaajatilanteesta.

Esport Honka on tällä hetkellä Veikkausliigan jaetulla kolmospaikalla KuPS:n ja Ilveksen kanssa. Kamppailu paikasta Eurooppaan on siis äärettömän tasaista. Viime ottelussa juuri Suomen mestaruuden varmistanutta HJK:ta vastaan oli tyytyminen tasapeliin. Etenkin avausjaksolla Honka loi tukun vaarallisia maalipaikkoja, mutta tehottomuus vaivasi espoolaisia.

– Ihan ok fiiliksellä. Tietenkin olisi ollut parempi ottaa voitto, mutta tästä on hyvä jatkaa. Kuitenkin se oli ihan hyvä peli meiltä, Jonas Levänen viittasi HJK-peliin.

Lauantaina vastaan asettuu SJK, jonka kausi on ollut kivikkoinen. Joukkueella onkin vähän erilaista panosta loppukaudeksi kuin ennen kautta seinäjokelaiset uumoilivat – he taistelevat nimittäin putoamiskarsintoihin joutumista vastaan. Eroa IFK Mariehamniin, joka on toiseksi viimeisellä sijalla, on vain kolme pistettä. Viime kohtaamisesta hampaankolossa

Viimeksi kun Honka ja SJK kohtasivat Veikkausliigakauden alussa Seinäjoella OmaSP Stadionilla, SJK otti puhtaan 2–0 kotivoiton. Levänen ja koko Hongan joukkue janoaa varmasti revanssia, vaikka kotinurmellaan kesäkuussa keltamustat olivat 3–1 parempia.

– No viimeksi otimme siellä Seinäjoella turpaan, niin odotan meiltä parempaa pelaamista, sillä olemme kehittyneet niistä ajoista paljon.

SJK tulee varmasti antamaan kaikkensa kentällä, mutta se tiedetään Honka leirissä. Keltamustien keskittyminen on täysin omassa tekemisessä ja tilanteen tiukkuus sarjataulukon kärkipäässä vie kaiken huomion.

– Se on aika älyttömän jännä tilanne. Varmasti aika harvinaista, että kolme joukkuetta tässä vaiheessa samoissa pisteissä ja taistelemassa juuri viimeisestä paikasta Eurooppaan. Toivottavasti se taistelu kääntyy meille, aina kaikkensa kentällä antava Levänen summaa.

Hongalta sivussa SJK-ottelusta on Masar Ömer, Joel Perovuo, Joni Korhonen sekä Tommi Saarinen. Ahmed El-Amranin tilannetta tarkkaillaan päivittäin.

SJK – FC Honka Oma Sp Stadionilla lauantaina 6.10. kello 18.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.