AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Honka
4-4-2

00

(0-0)

Yleisöä 3198

HJK
4-3-3
vko.39 // 29.9.2018

Pääkaupunkiseudun derby päättyi tasapeliin (FC Honka-HJK 0-0)

Pääkaupunkiseudun derby päättyi tasapeliin (FC Honka-HJK 0-0)

FC Honka sai lauantaina tärkeän pisteen mitalitaistonsa kannalta pelaamalla 0-0-tasapelin mestaruuden jo varmistaneen HJK:n kanssa.

Honka kävi lähellä johtomaalia jo neljännellä peliminuutilla. Lucas Kaufmann riisti pallon HJK-puolustukselta, mutta brassin laukaus suuntautui hieman ohi maalin.

Minuuttia myöhemmin tapahtui toisessa päässä. Klauss pääsi laukomaan, mutta kuti karkasi selvästi yli maalin.

Avausjaksoa hallitsi keltamusta kotijoukkue, eikä HJK päässyt paikoille lähes ollenkaan. Sen sijaan Hongalla tilanteita riitti. Mac Kandji taisteli 17 minuutin pelin jälkeen boksin rajoilla pallon itselleen, mutta laukaus ei suuntautunut maalia kohti.

Kandji vastasi myös avausnelivitosen komeimmasta suorituksesta. Senegalilainen ohitti niin Hannu Patrosen kuin Ville Jalastonkin, mutta Maksim Rudakov onnistui torjumaan hyökkääjän laukauksen. Paluupalloon ehti ensimmäisenä Borjas Martin, mutta espanjalaisen laukaus epäonnistui.

Puolen tunnin kohdalla Borjas pelasi laukaisupaikan Duarte Tammilehdolle, mutta HJK-maali pysyi yhä varjeltuna. Kun maaleja ei ensimmäisellä nelivitosella nähty, lähdettiin taukoa viettämään maalittomassa tasatilanteessa.

Toinen jakso oli selvästi ensimmäistä tasaisempi. Vierasjoukkue HJK oli lähellä siirtyä johtoon 54. minuutilla kulmapotkusta, kun Mostagh Yaghoubin kaukolaukaus suuntautui vain vähän ohi Honka-maalin.

Alle minuutti myöhemmin vieraiden johtomaali oli jälleen lähellä. Nikolai Alho pääsi laukomaan, mutta Tim Murray oli hereillä ja piti maalinsa koskemattomana.

Hongasta lähimpänä maalintekoa toisella jaksolla kävi Kaufmann. Kaukolaukaus suuntautui kuitenkin liiaksi päin Rudakovia.

Kun maaleja ei toisellakaan jaksolla nähty, päädyttiin Tapiolan urheilupuistossa pistejakoon.


SJK-FC Honka OmaSp Stadionilla lauantaina 6.10. kello 18.00 ja HJK-VPS Telia 5G Areenalla sunnuntaina 7.10. kello 17.00. Otteluita voi seurata suorina lähetyksinä Ruudusta.

Lähde: FC Hongan verkkosivut