AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Honka
4-4-2

00

(0-0)

Yleisöä 3198

HJK
4-3-3
vko.39 // 28.9.2018

Ennakko: FC Honka-HJK

Ennakko: FC Honka-HJK

FC Honka isännöi HJK:ta kauden viimeisessä Metroderbyssä.

Kauden viimeinen Metroderby FC Hongan ja HJK:n välillä pelataan lauantaina Tapiolassa.

Hongalla on kautta jäljellä enää neljä ottelua ja kamppailu europaikasta sen kuin kovenee. Espoolaiset ovat hienosti kiinni europaikassa kolmostilallaan, kahden pisteen karkumatkalla KuPS:sta ja Ilveksestä. Viime otteluiden esitykset ovat olleet rohkaisevia. Kuopiossa Honka oli tasapelistä huolimatta niskan päällä ja loi lopussa loistavia maalipaikkoja, mutta tällä kertaa edes Macoumba Kandji ei saanut pelivälinettä enää sisään.

- Kolme pistettähän sieltä olisi pitänyt tulla, kun katsoo minkälaisia paikkoja meillä oli. Pelillisesti oli vähän vaikeaa toisella puoliajalla, kun KuPS tasoitti, mutta muuten pystyimme kontrolloimaan hyvin peliä niin puolustettaessa, kuin sitten pallollisesti hyökätessäkin. Nyt katseet kuitenkin lauantain kamppailuun, Hongan keskikenttäpelaaja Duare Tammilehto kertoi.

HJK varmisti Suomen mestaruuden keskiviikkona Ilveksen vieraana Tampereella 2–1-voitolla. Tämä oli hyvä uutinen myös Hongalle, sillä Ilves on KuPS:n kanssa keltamustien lähin uhkaaja taistelussa mitalista ja europaikasta.

Kaikki vaikuttaa Hongan kannalta hyvältä Metroderbyä silmällä pitäen ja ryhmällä on leveyttä materiaalissaan. Siitä kertoo mm. juuri Tammilehdon nousu loppukaudesta avauskokoonpanoon. Koko joukkue on valmiina lauantain isoon ja tärkeään HJK-otteluun.

- Sieltä tulee Suomen mestari vierailulle, eli kovin mahdollinen vastustaja vastassa. Meidän pelimme on selvä, tarvitsemme kolme pistettä. Teemme päivittäin työmme, niin kentällä kuin palaverihuoneessa, että se on mahdollista.

Tammilehto painottaa kuitenkin, että tämän lisäksi on vielä kolme kovaa ottelua, joissa on saman verran pisteitä jaossa. Toki aina paikalliskamppailussa on ekstralataus varsinkin, kun muistetellaan kahta aikaisempaa Veikkausliigakamppailua joukkueiden välillä. Niissä Honka on ollut ottavana osapuolena, vaikka mahdollisuuksia keltamustille on tarjottu.

- Olemme pystyneet aikaisemmissa kohtaamisissamme olemaan jossain asioissa parempia. Se antaa luottoa tulevaan ja nyt vain kova fokus omaan tekemiseen. Tiukkoja matseja on ollut ja nyt on meidän aika napata voitto.

- Äärettömän tärkeä ottelu, mutta niinhän nämä kaikki muutkin tulevat kamppailut ovat. Toki HJK on HJK, se tulee naapurista ja halutaan voittaa ne. Siitä tulee se pieni ekstra, mutta joka matsi tässä loppukaudella on tärkeä. Samat kolme pistettä on silloinkin jaossa ja niitä kohden mennään.

Hongalta sivussa lauantain ottelusta ovat varmasti Masar Ömer sekä Joel Perovuo. Tommi Saarisen ja Kasperi Liikosen tilannetta tarkkaillaan päivittäin.

Klubin kokoonpanoon ei oletettavasti tule suuria muutoksia. Mosa on pelikiellon jälkeen jälleen valmennuksen käytettävissä.


FC Honka-HJK Tapiolan urheilupuistossa lauantaina 29.9. kello 15. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lähde: FC Hongan verkkosivut, HJK:n verkkosivut