AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.39 // 29.9.2018

"Otetaan se mitä saatiin" - Lehkosuo myönsi HJK:lla olleen onneakin

"Otetaan se mitä saatiin" - Lehkosuo myönsi HJK:lla olleen onneakin

"Bana" iloitsi syyskuun kokonaissaldosta. (Kuva: Juha Tamminen)

HJK puristi lauantain Metrodebystä FC Hongan vieraana maalittoman tasatuloksen, vaikka oli avausjaksolla melkoisissa vaikeuksissa.

HJK:n valmistautuminen otteluun ei ollut kaikkein helpoin. Edellisenä keskiviikkona, vain kolme päivää sitten, Klubi ratkaisi mestaruuden Tampereella, joten valmistautuminen otteluun jäi lyhyeksi.

Monella pelaajalla oli vaivoja, joihin tarvittiin lääkärin apua, jotta saatiin kokoonpano kasaan. Lisäksi puolustuksesta Faith Obilor oli pelikiellossa varoitustilin täyttymisen myötä.

Lyhyt valmistautuminen näkyi Klubin otteissa varsinkin ensimmäisellä puoliajalla. HJK antoi Hongalle paljon mahdollisuuksia vaarallisiin vastaiskuihin. Keskikenttä oli vahvasti Hongan hallussa, mikä aiheutti useita pallonmenetyksiä vaikeissa paikoissa.

– Oli ehkä jopa enemmänkin tuuria, ettei Honka johtanut tauolla. Toki meilläkin oli paikkoja, jotka saatiin aika helposti. Oli sellaiset avoimien ovien päivät, totesi päävalmentaja Mika Lehkosuo.

Tauon jälkeen Klubi sai otteen pelistä ja lisättyä vauhtia peliin. Klubi vyörytti useita hyökkäyksiä kohti Hongan maalia ja erikoistilanteissa oli lähellä maalintekoa.

– Olimme toisella puoliajalla selkeästi niskan päällä. Iso kreditti pelaajille siitä taistelusta mikä kentällä nähtiin. Ekan puoliajan perusteella pistekin olisi ehkä ollut liikaa. Toisella olikin sitten jo mahdollisuus kolmeen pisteeseen, mutta otetaan se mitä tästä saatiin.

– Onhan meillä aika mieletön syyskuu takana. Viisi voittoa ja nyt tämä tasapeli Hongan laadukasta joukkuetta vastaan. Ei voi kovin tyytymätön olla, iloitsee Lehkosuo.


HJK-VPS Telia 5G Areenalla sunnuntaina 7.10. kello 17.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia