AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
FC Inter
4-5-1

11

(1-1)

Yleisöä 1405

VPS
4-5-1
vko.37 // 12.9.2018

Ennakko: FC Inter-VPS

Ennakko: FC Inter-VPS

FC Inter ja VPS iskevät yhteen torstaina Turussa.

FC Inter saa VPS:n vieraakseen Turkuun torstaina.

Veikkausliiga jatkuu maaottelutauon jälkeen torstaina viidellä ottelulla. FC Inter saa omaan otteluunsa vastaansa Veritas Stadionille Vaasan Palloseuran.

Torstaina Turkuun vierailulle saapuva VPS on ollut Interille tällä kaudella vielä ylittämätön este. Keväällä Vaasassa "Vepsu" voitti ottelun 2-0 ja heinäkuussa Veritas Stadionilla lopputulos oli vieraille 3-1.

Kovan kesävireen seurauksena itsensä hetkellisesti jopa mitalitaistoon nostaneella Interillä viimeiset neljä ottelua ovat menneet ilman tehtyä maalia. Edellisestä voitosta on aikaa myös saman verran.

Joukkueen päävalmentaja John Allen haluaa ottaa torstaista lähtien uuden suunnan loppukauden otteluihin.

- Haluamme kääntää kurssin parempaan. Emme ole voittaneet neljään otteluun ja myös tehtyjen maalien määrä noissa otteluissa näyttää nollaa. Se ei ole tietenkään hyvä merkki, mutta luotto huomiseen otteluun lähdettäessä on kova, Allen sanoi.

Inter-luotsin mukaan maaottelutauon aikana harjoituskentällä fokus on ollut nimenomaan hyökkäyspelaamisessa.

- Olemme harjoitelleet viimeisen viikon aikana paljon hyökkäyspelaamista. Toivottavasti tämä näkyy myös kentällä huomenna.

Oman haasteen huomiseen otteluun tuo Allenin mukaan runsas poissaolijoiden joukko.

- Meillä on huomenna pelaajia sivussa erinäisten syiden takia paljon. Daniel Kamy ja Julian Guevara ovat pelikiellossa. Heidän lisäksi Kaan Kairinen ja Albion Ademi pelasivat tiistaina maajoukkueiden mukana. Voi olla, että he saattavat olla vaihtopelaajien joukossa huomenna. Tämän lisäksi Mikko Kuningas on ollut flunssassa muutaman päivän ja palasi harjoituksiin tänään. Tatu Varmanen on vamman jälkeen vasta aloittanut harjoittelun joukkueen mukana, eikä hän ole vielä käytettävissä. Tänään myös Mika Mäkitalo kärsi lievästä kuumeesta ja on mahdollista, ettei hän ole mukana huomenna, kuten ei myöskään Abdoulie Mansally.

Allenin mukaan tämä antaa mahdollisuuden Interin nuorisokaartille näyttää osaamistaan huomisessa ottelussa.

- Olemme nostaneet A-junioreista pelaajia harjoitusryhmään. Matias Lahti ja Ansu Sherrif on nostettu sinne pysyvästi ja myös muita pelaajia on nähty harjoituksissa tällä viikolla. Nyt he saavat mahdollisuuden näyttää osaamistaan jopa avauskokoonpanossa asti, Allen kertoi.

VPS:n päävalmentaja Petri Vuorisen mukaan joukkue on valmistautunut hyvin ja ryhmä on erittäin latautunut.

- Näkee, että on tullut syksy. Jokainen haluaa kenties vielä enemmän voittaa jokaisen pelin päästäkseen parempiin asemiin seuraavaa peliä ajatellen, kun pelejä ei ole enää niin paljoa jäljellä.

- Meidän kantilta katsottuna alla on hyvä kokonainen harjoitusviikko. Pelaajilla riittää nälkää ja se on ilmennyt usealla eri tavalla viikon aikana positiivisessa mielessä, Vuorinen sanoi.

Oma tekeminen onkin se, mihin VPS tuttuun tapaansa laittaa täyden fokuksen.

- Suoraan emme voi vaikuttaa tulokseen, vaan sen oman tekemisemme kautta. Ja oma tekemisemme on ollut harjoituksissa hyvällä tasolla. Se, mitä päätimme yhdessä Lahdessa puoliajalla, että taistellaan loppuun asti, on hyvässä muistissa ja pyrimme ottamaan sen parhaalla mahdollisella tavalla mukaan tähän otteluun.

Maaottelutauon aikana Vepsun joukkueesta Aubrey David käväisi pikavisiitillä Trinidadin & Tobagon A-maajoukkueen mukana ja Eero-Matti Auvinen oli vähän pidempään poissa Suomen U21-maajoukkueen mukana.

- Olemme saaneet aika ehjästi harjoitella kokonaisen viikon yhdessä. Oikeastaan vain "Ege" oli pidempään poissa, sillä "Davykin" oli jo lauantaina meidän treeneissä mukana.

- Viime viikon lopulla kävimme enemmän yleisiä asioita treeneissä läpi ja nyt kolme viimeistä päivää olemme keskittyneet Interiin.

Joukkueen kokoonpanokin näyttää hyvältä. Maaottelutauolla muutamat sairastelleet pelaajat ehtivät toipua ja pelikiellot on nyt kärsitty.

- Jesper Engström ja Aatu Kujanpää ovat ainoat, jotka ovat varmuudella torstain pelistä poissa. "Jepen" toipuminen on sujunut ihan hyvin, mutta se on ottanut aikaa vähän pidempään kuin odotimme, eikä vielä ole pelilupaa, vaan sitä joudutaan hetki vielä odottamaan.


FC Inter-VPS Veritas Stadiumilla torstaina 13.9. klo 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lähde: FC Interin verkkosivut, VPS:n verkkosivut