AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
FC Honka
4-4-2

20

(1-0)

Yleisöä 2012

FC Lahti
3-5-2
vko.34 // 24.8.2018

Ennakko: FC Honka-FC Lahti

Ennakko: FC Honka-FC Lahti

Tapiolan urheilupuistossa taistellaan lauantaina klo 17 jälleen elintärkeistä sarjapisteistä. FC Honka löytyy sarjataulukosta sijalta neljä, ja illan vastustaja FC Lahti on viidentenä.

FC Honka lähtee kamppailuun kolmen ottelun pisteputkessa. Viime ottelussa IFK Mariehamnin vieraana Honka jäi maaleitta, mutta viimeksi kotinurmellaan joukkue kaatoi TPS:n hienosti 3–0 ja sitä ennen Tampereella Ilvestä vastaan pisteet tasattiin luvuin 3–3. Keltamustat ovat sarjataulukossa samoissa pisteissä kuin sarjakolmonen KuPS, joten sarjan kärkipää on äärimmäisen tasainen. Ainoastaan HJK ja RoPS ovat hiukan karkumatkalla.

Taaksepäin sarjataulukossa ei ole myöskään hirveästi matkaa. Lauantai-illan vastustaja FC Lahti löytyy kolme pistettä Hongan perästä, mutta ottelun vähemmän pelanneena. Sarjataulukko on kuitenkin todella tasainen ja jokainen piste on europaikan kannalta tärkeä. Siksi Ahvenanmaalta saatu yksi piste ei hirveästi tyydyttänyt Hongan päävalmentaja Vesa Vasaraa.

– Ei se piste tyydytä. Olimme pelissä hyvin mukana, mutta selkeys pelitavassa ei ollut ihan parhaalla mahdollisella tasolla. Loimme kuitenkin riittävästi maalipaikkoja voittaaksemme ottelun, joten hyviäkin asioita jäi käteen Ahvenanmaan reissusta, Vasara kertasi.

FC Lahti on viime peleissään ollut hiukan vaikeuksissa. Joukkue on napannut täydet sarjapisteet viimeksi kuukausi sitten, kun lahtelaiset kaatoivat IFK Mariehamnin kotonaan 2–0. Sen jälkeen FC Lahti pelasi kolme tasapeliä putkeen ja tämän viikon maanantaina rovaniemeläiset kävivät Lahdessa ryöstöretkellä napaten kolme pistettä matkaan. Helppoa ei siis lahtelaisilla ole ollut, mutta joukkue on pysynyt silti hyvin kärjen tahdissa.

Vierasjoukkueen vahvuus on ehdottomasti ollut totuttuun tapaan puolustuspelaaminen. He ovat päästäneet kolmanneksi vähiten maaleja Veikkausliigassa. Vertailun vuoksi illan isäntä Honka on päästänyt yhdeksän maalia enemmän kuin lahtelaiset. Tosin maalinteko on myös ollut vaikeaa FC Lahdelle, sillä siinä he ovat yksi vähiten täysosumia tehnyt joukkue.

– Olemme pelanneet Lahtea vastaan kaksi tiukkaa kamppailua ja odotettavissa on kolmas sellainen vääntö. Meillä on omat keinot Lahden puolustuksen murtamiseen. Yksinkertainen lääke on toteuttaa niitä paremmin kuin esimerkiksi viime ottelussa, Vasara totesi.

Ottelu tulee olemaan todella tärkeä molemmille joukkueille loppukautta ajatellen. Jos joskus voidaan puhua kuuden pisteen ottelusta, on se tämä kamppailu.

– Totta kai nämä kaikki pelit ovat tosi tärkeitä. On ollut paljon tasaisia vääntöjä, joissa jaossa olevat pisteet merkkaavat paljon. Pienet marginaalit täytyy saada puolellemme, joten täytyy olla hereillä joka hetki.

Valmistaudumme normaalisti FC Lahti-otteluun, ja koska kyseessä on kotipeli, niin haemme täysillä voittoa, Vasara summaa.

Hongalta sivussa tulevasta kotiottelusta ovat vain pitkäaikaisloukkaantunut Masar Ömer ja Alex Nimely.

Lahti pääsee vierasotteluun niin ikään vahvalla miehistöllä. Poissa ovat vain Timi Voutilainen ja maajoukkuepuolustaja Kalle Taimi. A-junioreiden mukana samaan aikaan pelattavassa ottelussa Tampereella on jokunen pelaaja.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kolmesti. Tammikuussa harjoitusottelussa Lahti murskasi Hongan Fareed Sadatin johdolla. Liigan toisella kierroksella joukkueet kohtasivat maalittoman tasapelin merkeissä Espoossa. Kyseisessä ottelussa Damjan Siskovski torjui rangaistuspotkun. Kesäkuussa Kisapuistossa pisteet puolestaan tasattiin lukemin 1-1. Maalintekijöinä toimivat Pavel Osipov ja Konsta Rasimus.

Historian saatossa joukkueet ovat kohdanneet toisensa 30 kertaa. Honka on lievästi voitolla, sillä Keltamustat ovat juhlineet 13 kertaa Lahden seitsemää vastaan. Maaleja Honka on tehnyt 51 ja Lahti 39.


FC Honka-FC Lahti Tapiolan urheilupuistossa lauantaina 25.8. kello 17. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lähde: FC Hongan ja FC Lahden verkkosivut