AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
TPS
4-3-3

41

(2-0)

Yleisöä 2791

VPS
4-4-2
vko.33 // 16.8.2018

Ennakko: TPS-VPS

Ennakko: TPS-VPS

TPS hakee perjantaina ensimmäistä voittoaan VPS:stä tällä kaudella.

TPS ja VPS iskevät yhteen perjantain ainoassa Veikkausliigan ottelussa.

TPS:n ja VPS:n kauden ensimmäinen kohtaaminen päättyi Turussa vierasjoukkueen 1-0-voittoon ja VPS oli parempi myös kotonaan Vaasassa. Sillä kertaa voittolukemat olivat 2-0.

TPS on muuttunut kauden ensimmäisistä VPS-kohtaamisista sen verran, että joukkueen vahvuuteen ovat liittyneet serbialaispuolustaja Željko Savić sekä hyökkääjät, virolainen Albert Prosa ja keskiafrikkalainen Sterling Yateke. Vastaavasti hyökkääjä Aleksi Ristolan pelaajasopimus purettiin yhteisymmärryksessä seuran ja pelaajan kesken ja hyökkääjä Drago Milovicin sopimusta ei jatkettu enää heinäkuun jälkeen. Onni Valakarin ura jatkuu puolestaan norjalaisen Tromsø IL:n riveissä.

TPS lähtee VPS-otteluun sarjan viimeiseltä sijalta viisi peräkkäistä tappiota allaan. Tappiot ovat tulleet HJK:ta, Ilvestä, KuPS:aa sekä FC Honkaa vastaan kahdesti. Veikkausliigassa kuudentena oleva VPS hävisi myös viime kierroksella. Kyseessä oli Pohjanmaan derby SJK:lta vastaan ja loppulukemiksi tuli 0-2. Sitä ennen vaasalaiset ovat pelanneet kaksi tasapeliä, jotka tulivat SJK:ta ja FC Lahtea vastaan. VPS on hieman heikomman jaksonkin jälkeen kuitenkin vain kahden pisteen päässä sarjan kolmannesta sijasta.

TPS:n kokoonpanosta puuttuvat varmuudella Tomas Hradecky ja Juri Kinnunen. Selkävaivoista kärsinyt Mika Ääritalo on toipunut pelikuntoon.

Ääritalo näkee uusien pelaajien tulemisen positiivisena asiana.

- Onhan siinä ihan ok kilpailutilanne ollut, mutta totta kai se vielä lisää sitä, että on pakko antaa treeneis kaikkensa jos haluaa pelata eikä kellekään ole varmaa paikkaa avauksessa.

VPS on ollut TPS:lle toistaiseksi vaikea vastustaja.

- Pallonhallintaan perustuu se pelaaminen, ja totta kai, silloin kotipelissä varsinkin, oltaisiin ehkä ansaittu enemmän, mutta totta kai tulos kertoo kaiken. Ei olla yhtään maalia tehty niitä vastaan, sitä täytyy lähteä muuttamaan, Ääritalo sanoi.

TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen kertoi, miten valmistavat harjoitukset sujuivat torstaina.

- Oli normaalia rivakampaa puuhaa. Teemana on Honka-pelin jälkeen ollut se meidän puolustuspelin tiivistäminen ja se, ettei oikeasti saisi pelätä puolustamistakaan. Honka-pelissä tuli vähän liikaa tilaa sinne sen takia, että osa meni ja osa ei mennyt, se kollektiivisyys hävisi siitä, Laurikainen sanoi.

- Se on itse asiassa ollut pikkaisen ongelmana. Ymmärrän sen, että tulokset ovat olleet mollivoittoisia, niin se aiheuttaa pientä epävarmuuutta. Yritän parhaani mukaan saada sen siihen, että uskallettaisiin tehdä asiat. Se on erittäin tärkeää. Jos teemme kuitenkin yli maalin keskiarvolla maaleja mutta päästämme yli kahden keskiarvolla, ei meillä ole mitään mahdollisuuksia. Meidän täytyy Jostain kohtaa lähteä uusiutumaan ja puolustuspelistä se lähtee, se pitää saada kuntoon.

VPS ja TPS ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti. VPS voitti vieraissa maalein 1-0 ja kotona maalein 2-0. Etenkin vierasottelu oli vaasalaisille hankala.

- Ensimmäinen kohtaaminen Turussa TPS:aa vastaan oli meille pelillisesti todella vaikea. Hyökkäyspelaamisemme ei ollut siinä pelissä hyvää ja TPS:n pallonhallinta tuotti meille vaikeuksia. Se on hyvä pitää mielessä, jotta pysymme nöyrinä ja muistamme, että kaikki pelit ovat Veikkausliigassa tasaisia kaikki, VPS:n päävalmentaja Petri Vuorinen kommentoi ottelua edeltävänä päivänä.

TPS on hävinnyt kaikki viidestä edellisestä pelistään. Se on sarjataulukossa viimeisenä. VPS puolestaan on kuudentena ja se on viidestä viime pelistään voittanut kaksi, pelannut kahdesti tasan ja hävinnyt viimeisimmän. TPS pelaa kuitenkin vimmatusti säilymisestä ja se tuo varmasti turkulaisten peliin uutta vivahdetta loppukaudella. TPS on tasapisteissä viimeistä edellisenä olevan PS Kemin kanssa ja kahden pisteen päässä IFK Mariehamnista.

TPS hankkikin kesän siirtoikkunassa kolme uutta pelaajaa, kun Veikkausliigasta jo aiemmilta kausilta tutut Zeljko Savic ja Albert Prosa siirtyivät mustavalkoisiin. Viimeisimpänä tulijana oli nuori hyökkääjä Sterling Yateke.

- Uudet pelaajat ovat varmasti heille iso apu. Tunnen Mika Laurikaisen hyvin ja olen keskustellutkin hänen kanssaan viime aikoina. He tekevät kaikkensa sen eteen, että lopputulos kaudelle on hyvä. Hankinnat ovat myös tuen osoitus seuralta joukkueelle ja TPS saa kyseisistä pelaajista varmasti apua ja kokemusta loppukaudelle.

VPS:lla on kuitenkin selvät sävelet sen suhteen, miten huomiseen kamppailuun lähdetään. Vepsu tiedostaa hyvin, missä TPS on hyvä ja missä sen heikkoudet piilevät. TPS on läpi kauden luonut paljon maalipaikkoja, mutta vastaavasti omissakin on soinut.

- Me tiedämme hyvin missä he ovat hyviä ja missä heikompia. Heidän kautensa olisi voinut olla erilainenkin tähän mennessä, jos he olisivat tehneet maaleja paikoistaan. TPS on luonut paljon hyviä maalipaikkoja kaudella, eikä kyse ole kaukovedoista, vaan paikat ovat olleet läheltä maalia ja jopa avopaikkoja. On todella tärkeä juttu, että tässä sarjassa noista paikoista tekee. Maalien ja etenkin ensimmäisen maalin tärkeys peleissä on todella suuri.

- Nousijana he aloittivat kautensa hyvin, mutta heidän pelaamisensa on tuottanut myös maalipaikkoja heidän päätyynsä. Vastustajillakin olisi ollut joissain peleissä mahdollisuuksia rokottaa useamminkin TPS:aa.

"Raidan" terveystilanne on sama kuin edelliseen peliin lähdettäessä.

- Sama tilanne on kuin aiemmin. Jotain kolhuja tulee peleissä ja sitten aina katsellaan vähän tuntemuksia ja pidetään huoli, että 11 aloittavaa pelaajaa ovat ne, jotka pystyvät varmasti suoriutumaan sataprosenttisesti. Loukkaantumisia ei ole tullut enempää, joten tilanne on suhteellisen hyvä, Vuorinen päätti.


TPS-VPS Veritas Stadionilla perjantaina 17.8. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.