vko.33 // 17.8.2018

TPS:lle komeasti tärkeät pisteet (TPS-VPS 4-1)

TPS otti 4-1-voiton VPS:stä perjantaina.

TPS hyvästeli jumbosijan ainakin toistaiseksi kaadettuaan perjantaina kotonaan VPS:n maalein 4-1 (2-0).

TPS sai ensimmäisen puoliajan puolessa välissä iskettyä ottelun avausmaalin. Hienon ottelun pelannut Niklas Blomqvist panoi oikeaa laitaa pitkin ja nosti pallon hallitusti yli VPS:n maalivahdin Marko Meeritsin.

Kun vauhtiin oli päästy, tärähti turkulaisseurasta 25 minuutin kohdalla toistamiseen. Tällä kertaa Blomqvist oli syöttäjän roolissa, kun kentän parhaana pelaajana palkittu Riku Sjöroos nikkasi pallon kantapäällä VPS-puolustuksen keskeltä verkkoon.

VPS tuli kovalla ryminällä toisen puoliajan alkuun ja TPS:n hyvä ote oli jäänyt hetkeksi koppiin. Vaihdosta kentällä tullut Joonas Vahtera ohjasi 2-1-kavennuksen heti 47. minuutin kohdalla.

TPS:lle tuli loistava tilaisuus venyttää karkumatka taas kahden maalin päähän 51. minuutin kohdalla. Avauksen mieheksi itsensä pelannut Juho Montola kaadettiin rankkarialueella ja pallo pistettiin täplälle. Ensimmäistä otteluaan TPS-paidassa pelannut Sterling Yateke sai kunnian ampua, mutta kova veto kolahti oikeaan tolppaan ja pallo kimposi kentälle.

Ratkaisun makua oli jo ilmassa, kun VPS:n virolaisvahvistus Hindrek Ojamaa jyräsi tylysti Jonathan Viscosin yli ja sai suoran punaisen kortin. Sjöroos iski toisen osumansa 78. minuutin kohdalla. Aivan liekeissä oleva TPS-laituri purjehti vasemmalta boksiin ja latasi pallon oikeaan takanurkkaan.

Viimeinen niitti ottelulle saatiin 90. minuutilla, kun TPS:n virolaishyökkääjä Albert Prosa laukoi ensimmäisen häkkinsä uudelle seuralleen.

Ilves-TPS Tammelan stadionilla lauantaina 25.8. kello 17 ja VPS-IFK Mariehamn Elisa Stadionilla perjantaina 24.8. kello 18.30. Otteluita voi seurata suorina lähetyksinä Ruudusta.