AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
HJK
4-3-3

20

(0-0)

Yleisöä 2806

PS Kemi
4-5-1
vko.27 // 3.7.2018

Ennakko: HJK-PS Kemi

Ennakko: HJK-PS Kemi

HJK tavoittelee paluuta voittojen tielle, kun haastavan alkukauden pelannut PS Kemi saapuu vieraaksi.

Kemiläiset tulevat Helsinkiin uudessa komennuksessa, kun päävalmentaja Jari Åhman sai potkut edellisen ottelun jälkeen.

HJK:n kymmenen tappiottoman ottelun putki tuli päätökseen perjantaina, kun FC Lahti kuittasi voiton lukemin 2-1. Kotijoukkue karkasi kamppailussa kahden osuman johtoon, mutta João Klauss toi helsinkiläiset maalin päähän vajaat kymmenen minuuttia ennen loppua. Tämän lähemmäksi Klubi ei kuitenkaan enää päässyt, vaan tuloksena oli kauden kolmas tappio. Näistä kaksi on tullut juuri FC Lahdelle.

PS Kemin kausi on ollut synkkä. Joukkue lähtee keskiviikon kamppailuun sarjataulukon jumbosijalta, kun alla on kolme tappiota. Tämä riitti seurajohdolle ja kuusi kautta seurassa toiminut Jari Åhman sai lähtöpassit päävalmentajan paikalta. "Ootsin" jälkeen valmennusvastuun ottaa 44-vuotias David Hannah ja hänen aisaparikseen tulee toinen skotlantilainen, Jordan Tait (39), jotka johdattavat PS Kemiä jo meneillään olevalla etelän kiertueella, jonka aikana joukkue kohtaa keskiviikkona Helsingissä HJK:n ja lauantaina Turussa TPS:n.

Joukkue on jo matkustanut Saloon, jossa ohjelmassa on pienimuotoinen leiri, josta joukkue käy keskiviikkona pelaamassa Helsingissä ja palaa pitämään palauttavat treenit ja valmistautumaan TPS:n kohtaamiseen. Reissussa on mukana 16 pelaajaa.

PS Kemin toimitusjohtaja Jaakko Ruhasen mukaan uusi valmennus on jo uudistanut joukkueen toimintatapoja.

– David Hannah on vetänyt harjoitukset sunnuntaiaamusta lähtien. Pelireissuille lähtiessä joukkueella oli aiemmin tapana käydä yhdessä aamupalalla ja lähteä sieltä reissuun. Nyt tänä aamuna kokoontuminen oli kopilla, vedettiin aamutreenit, jonka jälkeen joukkue lähti tien päälle aamiaisen kautta.

HJK:n pelaajisto täydentyy, kun Hannu Patronen palaa vahvuuteen pelikiellon jälkeen. Anthony Annan on vielä tämän ottelun pelikiellossa. Akseli Pelvas ja Ville Jalasto ovat toipilaina, mutta muuten terveystilanne vaikuttaa hyvältä.


HJK - PS Kemi Telia 5G Areenalla keskiviikkona 4.7. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lähde: HJK:n verkkosivut, PS Kemin verkkosivut