AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.27 // 4.7.2018

PS Kemi naulasi tavoitteensa - sarjapaikan säilyttäminen suoraan

PS Kemi naulasi tavoitteensa - sarjapaikan säilyttäminen suoraan

PS Kemi lähtee loppukauteen uusin tuulin. (Kuva: Juha Tamminen)

Valmennukseltaan uudistuneen PS Kemin kauden tavoitteena on sarjapaikan säilyttäminen Veikkausliigassa eli sijoittuminen vähintään 10:nneksi.

– Valmentajavaihdokseen päädyttiin, koska sarjasijoitus ja urheilullinen menestys eivät olleet seurajohdon ennen kauden alkua asettamia tavoitteiden mukaisia, sanoo toimitusjohtaja Jarkko Ruhanen.

Ruhanen painottaa, ettei kukaan vie Jari Åhmanilta hänen saavutuksiaan, eikä sitä kaikkea valtavaa työmäärää mitä hän valmennustiimeineen on seuran eteen tehnyt.

– Tämmöinen ei ole koskaan helppo, eikä sitä tehdä pikaistuksissaan, eikä kevyin perustein. Päätös oli kova, mutta niitäkin pitää ja uskaltaa joskus tehdä, Ruhanen muotoilee.

Hänen mukaansa otollista ajankohtaa ei moiselle päätökselle juuri ole, mutta nyt se oli tehtävä, vaikka joukkueen peli kehittyi, mutta ei näkynyt tuloksissa.

– Jos olisimme odottaneet vaikkapa vielä viisi kierrosta, tilanne olisi saattanut olla vielä hankalampi, Ruhanen aprikoi.

"Ootsin" jälkeen valmennusvastuun ottaa 44-vuotias David Hannah ja hänen aisaparikseen tulee toinen skotlantilainen Jordan Tait (39), jotka johdattavat PS Kemiä jo meneillään olevalla etelän kiertueella, jonka aikana joukkue kohtaa keskiviikkona Helsingissä HJK:n ja lauantaina Turussa TPS:n.

Jari Åhmanin ohella seuran valmennustiimistä poistuivat Jari Pyykölä ja fysiikkavalmentaja Markku Lappalainen. Janne Olsen jatkaa maalivahtivalmentajana, Tuomo Könönen joukkueenjohtajana sekä Ilkka Nisula ja Pasi Rauta huoltajina.

– Könösen kanssa käydään vielä keskustelua siitä, millä tavoin hän voisi tukea joukkueen valmennusta oman toimensa ohella, Ruhanen mainitsee.

– Jordan Tait tulee ottamaan vastuuta myös fysiikkavalmennuksesta. Lisäksi olemme sopineet Fysio-Kemin kanssa – joka on merkittävä ja pitkäaikainen yhteistyökumppanimme - että heidän kanssaan lähdetään rakentamaan lisää tukitoimia joukkueelle voimaharjoittelusta ravintopuoleen, Ruhanen kertoo.


HJK - PS Kemi Telia 5G Areenalla keskiviikkona 4.7. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia