AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
VPS
3-5-2

11

(1-0)

Yleisöä 3928

SJK
3-5-2
vko.22 // 31.5.2018

Ennakko: VPS-SJK

Ennakko: VPS-SJK

VPS toimii kotijoukkueena perjantain Pohjanmaan derbyssä SJK:ta vastaan.

VPS ja SJK ottavat mittaa toisistaan perjantaina Pohjanmaan paikallisottelussa Vaasassa.

Vaikka SJK:n ja VPS:n historia ei ole valtaisan pitkä, johtuen luonnollisesti SJK:n nuoresta iästä seurana, on näistä kohtaamisista tullut kiihkeitä ja tärkeitä. Seinäjoen ja Vaasan välillä on ikuinen kiista Pohjanmaan alueen pääkaupungista ja rakkaat naapurit vääntävät toistensa kanssa milloin mistäkin asiasta. Välillä vedetään myös yhtä köyttä ja tästä hyvä esimerkki on tänä kesänä yhdessä isännöitävä U19 EM-lopputurnaus. Molemmat seurat ovat kaupunkiensa ykkösiä ja siten ne liputtavat omien väriensä lisäksi kotikaupunkinsa puolesta.

VPS:n päävalmentaja Petri Vuorinen toivoo, että jatkossa Vaasan ja Seinäjoen ykkösjoukkueiden välille kehkeytyy vieläkin intohimoisempaa paikallispelien tunnelmaa mitä vuodesta 2014 tähän päivään on vielä nähty.

- Kaikki pelit ovat isoja pelejä, mutta toisaalta kun tässä on nyt muutama vuosi SJK:n kanssa kohdattu Veikkausliigassa, niin kyllähän sitä toivoisi, että näistä kehittyisi vielä enemmän sellaista positiivista virinää kaupunkien välille. Se, että kannatetaan omia ja että se kuuluu katsomossa, on hieno asia ja tuo myös pelaajille fiilistä peliin ja sitä kautta joukkue tekee areenalla parhaansa. Odotan sitä huomiseltakin, Vuorinen painotti.

Veikkausliiga ja myös VPS ovat SJK:n tuoreelle päävalmentajalle Alexei Eremenkolle tuttuja - periaatteessa.

- VPS:n pelaaminen on muuttunut paljon siitä, kun heidät viimeksi valmentajana Veikkausliigassa kohtasin. Se on sen tyyppistä jalkapalloa, mistä itsekin pidän, kommentoi Eremenko.

- Jokainen peli on tietenkin tärkeä, ja haluamme huomenna kolme pistettä. Jokainen pelaaja antaa kaikkensa tällaisessa ottelussa. Ottelutahti on kuitenkin ihan hullu, sillä tämä on meille kolmas peli kuuteen päivään. Pelien välissä ei oikein voi tehdä mitään. Kävimme vähän HJK-peliä läpi, mutta siihen ei kannata jäädä kovin pitkäksi aikaa, sillä nyt on edessä derby-ottelu, ja käymme sitä läpi joukkueen kanssa. Voi vain yrittää palautua, kerätä voimia ja toivoa, ettei tule lisää loukkaantumisia, Eremenko kuvaili joukkueen valmistautumista.

SJK on ollut viime päivinä matkassa ohuella ryhmällä, kun pelaajia on ollut loukkaantuneena jopa yhdeksän yhtä aikaa. Joukkueen valmentaja vaihtui viime viikolla ja vain kuuden päivän sisään pelataan kolme ottelua. Palautumisaikaa on vain kaksi päivää otteuluiden välissä. Eikä tämä ole edes ensimmäinen kerta tällä kaudella, vaikka vasta kymmenen ottelua on pelattu.

Viime ottelussa HJK:ta vastaan nähtiin jälleen kaksi pientä loukkaantumista, kun Emile Paul Tendeng ja Vahid Hambo joutuivat jättämään kentän ennen aikojaan. Suurella todennäköisyydellä molemmat toipuvat kuitenkin perjantaiksi pelikuntoon.

Muita pelaajia ei sairastuvalta tähän otteluun saada, ja SJK matkustaa Vaasaan samalla ryhmällä kuin se matkasi tiistaina Helsinkiin. Tämän pelin jälkeen tulee lähes kahden viikon maajoukkuetauko ja sinä aikana SJK pääsee antamaan lepoa nyt kuormitetuille pelaajille. Samalla useita pelaajia palaa riveihin aiemmista loukkaantumisistaan.

Jos on loukkaantumislista pitkä SJK:lla, niin poissaolijoita riittää Vepsullakin.

- Lähtötilanne on aikalailla sama molemmilla joukkueilla. Meillä on loukkaantuneita saman verran kuin SJK:lla. Siinä ei ole hirveästi eroa, Vuorinen totesi.


VPS-SJK Elisa Stadionilla perjantaina 1.6. kello 20. Ottelua voi seurata suorina lähetyksinä Ruudusta.

Ottelu on mukana myös perjantain Monivedossa, jossa on jaossa lisäksi bonusrahaa. Pääset tutustumaan Monivetoon Veikkauksen verkkosivuilla.

Lähde: SJK:n verkkosivut, VPS:n verkkosivut