FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.22 // 31.5.2018

SJK:n Bååth: "Annamme taatusti 110% joka kaksinkamppailussa"

SJK:n Bååth: "Annamme taatusti 110% joka kaksinkamppailussa"

Anders Bååth tietää mitä derby merkitsee. (Kuva: Juha Tamminen)

Kauden ensimmäinen Pohjanmaan derby pelataan perjantaina Elisa Stadionilla VPS:n isännöidessä SJK:ta.

Ruotsalainen Anders Bååth liittyi SJK:n mukaan jo viime kesän lopulla, mutta ensimmäiset pelinsä hän on pelannut vasta tällä kaudella, eikä hänellä ole ennestään kokemusta Pohjanmaan derbyistä. Viime aikoina entiselle Allsvenskan-pelaajalle on myös löytynyt täysin uusi pelipaikka, kun Bååth on aloittanut kaksi viimeistä peliä topparina. Se tutuin pelipaikka olisi keskikentän keskustassa.

- Derbyt ovat kaikkialla samanlaisia, joten siinä mielessä tässä ei ole eroa. Tämä on nyt meidän saumamme näyttää aivan kaikille, näyttää kannattajillemme ja koko seuraväelle sekä itsellemme, että me olemme parempia kuin olemme olleet kevään aikana! Tämä on todella tärkeä peli monin tavoin. Derby tarkoittaa aina hieman extraa, niin pelaajille kuin kannattajille. Toivon, että pelissä on mahtava tunnelma, ja olen aivan varma, että meidän kannattajamme antavat meille sen tarvittavan lisäenergian, kertoo Anders Bååth.

- Annamme taatusti tähän peliin 110% joka ainoaan kaksinkamppailuun, sillä tämä on myös viimeinen ottelu ennen pientä taukoa, ja monella tapaa tämä on mahdollisuus meille kaikille näyttää, mitä haluamme loppukaudeltamme, Bååth jatkaa.

Bååthin mukaan SJK:n sisällä on selkeä ajatus ryhtiliikkeestä melkoisen epätasaisen alkukauden jälkeen.

- Kauden ensimmäinen jakso on ollut meille rankka, kuten uskon sen olleen kaikille, jotka ovat olleet mukana ja tukenamme. Me haluamme pelata hyvää jalkapalloa ja me haluamme voittaa. Me haluamme taistella paljon korkeammista sijoituksista sarjataulukossa. Ikävä kyllä emme ole tehneet sitä. Ainoa keino miten voimme siihen päästä, on tehdä todella rankasti töitä yhdessä koko joukkueena, painottaa Bååth.

- Nyt meillä on täällä uusi valmentaja, Eremenko, joka toi meille uutta energiaa ja uusia ideoita. Me uskomme tähän juttuun ja siihen mitä nyt teemme. Uskon vakaasti, että alamme voittaa otteluita, kun teemme töitä yhdessä ja seuraamme hänen ideoitaan, kertoo Bååth uudesta valmentajasta.

Eremenko ehdotti myös Bååthille uutta pelipaikkaa topparina.

- Minusta tuo paikka sopii minulle hyvin, sillä olen pelannut suurimman osan urastani hyvin syvällä kutospaikalla, keskikentän pohjalla. Ja mielestäni se on hyvin samanlainen paikka pelata kuin puolustajana. Puhun myös paljon kentällä ja pystyn pelata aggressiivisesti kaksinkamppailuissa. Pystyn myös osallistumaan pelin rakenteluun tuolla paikalla ja siitä minä pidän.


VPS-SJK Elisa Stadionilla perjantaina 1.6. kello 20. Ottelua voi seurata suorina lähetyksinä Ruudusta.

Ottelu on mukana myös perjantain Monivedossa, jossa on jaossa lisäksi bonusrahaa. Pääset tutustumaan Monivetoon Veikkauksen verkkosivuilla.

Lähde: SJK:n tiedote
Lisää uutisia