Yleisöä 3928

3-5-2
vko.22 // 1.6.2018

Pohjanmaan herruus meni tällä kertaa jakoon (VPS-SJK 1-1)

VPS ja SJK jakoivat Pohjanmaan herruuden 1-1 -tasatuloksella. Omar Jama vei VPS:n johtoon viisi minuuttia ennen taukovihellystä, mutta SJK:n Johannes Laaksonen tasoitti ottelun rangaistuspotkusta tunnin kohdalla.

Ottelu alkoi kannattajapäätyjen äänenkäyttötaistolla ja reipas 3900 silmäparia näkikin tänään Elisa Stadionilla ottelun, jossa kokonaisuudessaan oli todella hieno tunnelma. Heti alkuun VPS kiittää eritoten upean tuen läpi ottelun jälleen kerran antanutta kannattajaryhmäänsä Geezers Hietalahtea. Muukin yleisö eli hienosti ottelussa mukana.

Sitä palkintoa ei kuitenkaan pelistä kolmen pisteen muodossa valitettavasti tullut. Avausjaksolla nähtiin suhteellisen tasaista ja kovaa vääntöä. SJK:n paikan puolikkaat tulivat lähinnä kaukolaukauksista. Kertaalleen Aristote Mboma pääsi kokeilemaan lähempää, mutta VPS-vahti Marko Meerits torjui yrityksen hienosti alakulmasta.

Pelin 40. minuutilla Vepsu rakensi todella hienon hyökkäyksen, joka päättyi Omar Jaman viimeistelyyn lähietäisyydeltä. Näin tauolle siirryttiin Raidan johdossa.

Toisen jakson alussa Douglas Caé oli tehdä jo 2-0 -osuman, mutta SJK-vahti Mihkel Aksalu pelasti pallon takakulmasta huipputorjunnalla.

Tämän jälkeen SJK sai hiukan enemmän otetta ja painetta etenkin erikoistilanteiden kautta. Yhden kulman jälkitilanteessa erotuomari näki rikkeen ja pallo kuskattiin pilkulle. Rangaistuspotkusta Johannes Laaksonen ei erehtynyt, vaan tasoitti pelin 1-1.

Kymmenen minuuttia myöhemmin Mboma pääsi uhittelemaan puskemalla pallon tolppaan. Muutoin paremmin pelistä kiinni ja maalista virtaa saanut SJK ei huippuvaarallisia tontteja onnistunut juurikaan luomaan. Aivan loppuhetkillä Vahid Hambo ampui pienestä kulmasta reippaasti ohi etuverkkoon. VPS ei niin ikään päässyt toisessa päädyssä enää juurikaan maalintekopaikoille ja viimeisen kolmanneksen ratkaisut SJK:n puolustus selvitti.

RoPS-VPS Rovaniemen Keskuskentällä tiistaina 12.6. kello 18.30 ja SJK-TPS OmaSp Stadionilla tiistaina 12.6. kello 18.30. Otteluita voi seurata suorina lähetyksinä Ruudusta.