AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
VPS
5-4-1

31

(2-0)

Yleisöä 1457

PS Kemi
5-3-2
vko.18 // 2.5.2018

Ennakko: VPS-PS Kemi

Ennakko: VPS-PS Kemi

VPS isännöi torstaina PS Kemiä Elisa Stadionilla.

Kotijoukkue koki viime pelissään tappion HJK:lle. VPS johti ottelua, mutta toisella jaksolla Klubi tuli rinnalle ja lopussa ohi. Samoin kävi PS Kemille omassa kotipelissään. Se johti IFK Mariehamnia vastaan 2-1, mutta hävisi 2-3 viime hetkien maalilla.

Vepsun viime pelissä HJK nappasi pallonhallinnan selvällä erolla. Klubi piti palloa 63% ottelusta ja VPS panosti enemmän vastaiskuihin. Nyt tilanne voi olla toinen.

- Olemme käyneet sitä pelien jälkeen läpi, että pallonhallinta tai pidemmät hyökkäykset tai ylipäätään pelin rytmittäminen erilaiseksi on meidän kannaltamme tärkeää. Haluamme hallita peliä myös siltä kantilta. Toki tilanteita voi hallita puolustuksenkin kautta, kuten ajoittain HJK:ta vastaan onnistuimme, mutta selvää on, että haluamme parantaa pallollista vaihettamme vielä paljon, päävalmentaja Petri Vuorinen miettii.

PS Kemi aloitti kauden VPS:n tapaan voitolla, mutta on hävinnyt sen jälkeen kolme peliä putkeen. Nyt kemiläiset yrittävät katkaista tappiokierteen vaasalaisten kustannuksella. VPS on pelannut kauden aikana viisi peliä ,joista se on voittanut yhden, pelannut kahdesti tasan ja hävinnyt kahdesti.

Vepsun päävalmentaja Vuorinen uskoo, että huomenna nähdään kova, fyysinen ottelu.

- Kaikki meidän pelimme ovat olleet tällä kaudella aika tasaisia kauttaaltaan ja tulokset ovat olleet tasaisia. Mukaan on mahtunut maalin tappioita, tasureita ja parin maalin voitto. Tiukka peli tulee varmasti jälleen kerran.

Jälleen kerran tulee valmistautua eri tyyppiseen kamppailuun kuin edellisessä ottelussa.

- PS Kemi on vastustajana erilainen kuin edellisessä pelissä HJK. Kemi-pelit ovat olleet tähän mennessä aika fyysisiä, sillä heillä on paljon vahvoja pelaajia. Kemi on ollut yleensä yhtenäinen ryhmä, joka taistelee kovasti yhdessä, Vuorinen analysoi.

VPS ja PS Kemi on kohdanneet liigatasolla kuudesti. Otteluista kaksi on päättynyt VPS:n voittoon, PS Kemi on voittanut kertaalleen ja kolmesti on päädytty tasapeliin.

– VPS on myös uusiutunut viime kaudesta, joten heilläkin on ollut samanlaisia haasteita kuin meilläkin. Pelityyli on pääosin tuttua Vepsua. Tosin se ei ole enää pelkästään pallonhallintaa maata pitkin, mikä tekee siitä vieläkin vaarallisemman, PS Kemin päävalmentaja Jari Åhman sanoi.

VPS:n kokoonpanosta löytyy useita tuttuja pelimiehiä, PS Kemissä viime kaudella pelanneet laitapakki Aubreu David ja keskikenttämies Omar Jama sekä Kemissä harjoituskaudella testissä ollut Alexander McQueen, joka myös on saanut jo peliminuutteja alleen.

– Tätä se on koko kausi. Melkein joka joukkueessa alkaa olla meidän entisiä pelaajia, Åhman hymähti.

PS Kemillä on Vaasan reissulla mukana myös pelikuntoon päässyt laitapuolustaja Henrik Ölander, mikä tuo lisää vaihtoehtoja joukkueen puolustusryhmityksen rakentamiseen. Myös keskiviikkona ensimmäisen jakson PS Kemi Akatemian riveissä pelannut ja yhden maalin OTP:n verkkoon tehnyt Jacob Esposito on käytettävissä.

Åhmanin mukaan joukkue lähtee reissuun positiivisella asenteella osaamiseensa ja mahdollisuuksiinsa luottaen.

– Viime tappion jälkeen maanantaina käytiin ottelua läpi ja nieleskeltiin pettymystä. Sen jälkeen se on unohdettu ja katseet käännetty VPS-peliin valmistautumiseen.


VPS - PS Kemi Elisa Stadionilla torstaina 3.5. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lähde: VPS:n verkkosivut, PS Kemin verkkosivut