AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
TPS
4-3-3

00

(0-0)

Yleisöä 3009

RoPS
4-3-3
vko.17 // 27.4.2018

Ennakko: TPS-RoPS

Ennakko: TPS-RoPS

TPS valmistautuu kauden ensimmäiseen todelliseen kotiotteluunsa. Vastaan lauantaina asettuu huimassa vireessä oleva Rovaniemen Palloseura.

Voitot ovat tuoneet itseluottamusta RoPS:n omaan tekemiseen, mutta muuten Napapiirillä edetään ottelu kerrallaan. Ainoa, millä on merkitystä tekemiseen, on seuraava ottelu ja sen ottelun suunnitelmat.

- Jotta säästettäisiin pelaajien energiaa, meidän on pystyttävä pitämään enemmän palloa ja sitä kautta kontrolloitava peliä, päävalmentaja Toni Koskela suunnitteli.

- TPS on vahva tilanteenvaihdoissa. Jos he löytävät Onni Valakarin linjojen välistä, hän on taas hyvä löytämään tyhjäksi jääneitä tiloja sekä linjojen taakse juoksevia pelaajia.

TPS avasi viime lauantaina pistetilinsä tämän kauden Veikkausliigassa voittamalla FC Interin lukemin 1-2.

– Pelillisesti se oli aika samaa tasoa kuin kauden edellisissäkin peleissä loppujen lopuksi, en näe siinä niin suurta eroa. Joukkue teki tiukassa paikassa erittäin kovan suorituksen, ja myös tuloksen kautta. Olihan se hyvä ja tasapainoinen suoritus meiltä, TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen summaa.

TPS:n lauantainen vastustaja RoPS on jyrännyt Veikkausliigassa voitosta voittoon. Joukkue on voittanut kaikki viisi otteluaan paljon puhuvalla maalierolla 9-0.

- RoPS on hyvä yhdistelmä kokemusta ja nuoruutta, eikä hyvä alkukausi ihan täydellinen yllätys ole. RoPS on työteliäs ja juoksuvoimainen joukkue ja heidän pelissään on selvä systematiikka, Laurikainen tietää.

TPS pääsee lauantain kamppailuun suhteellisen terveenä.

- Pieniä kolhuja tulee aina ja Rasmus Holma on joutunut jättämään parit viimeiset harjoitukset väliin. Muuten saamme varmasti ihan toimivan rotaatiokokoonpanon jalkeille. On ihanteellinen tilanne lähteä haastamaan sarjakärkeä kauden ensimmäisessä oikeassa kotiottelussa. Odotamme hienoa tapahtumaa lauantaiksi, Laurikainen painottaa.

Tiiviissä ottelurytmissä on oletettavaa, että RoPS:nkin aloittavaan kokoonpanoon tulee muutoksia keskiviikon otteluun verrattuna. Varmoja poissaolijoita on kuitenkin ainoastaan Juuso Hämäläinen.


TPS-RoPS Veritas Stadionilla lauantaina 28.4. kello 17. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lähde: TPS:n verkkosivut, RoPS:n verkkosivut