FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.17 // 27.4.2018

"Tällainen alku auttaa, väsymys ei paina" – RoPS valmis TPS-otteluun

"Tällainen alku auttaa, väsymys ei paina" – RoPS valmis TPS-otteluun

Toni Koskela kiittelee RoPS:n pelin tasapainoa. (Kuva: Juha Tamminen)

Veikkausliigaa puhtaalla pelillä johtava Rovaniemen Palloseura kohtaa lauantaina sarjanousija Turun Palloseuran.

Valmistautumisaika on ollut lyhyt. RoPS:n edellinen ottelu oli vasta keskiviikkona, kun jo perjantaina joukkue matkustaa yöjunalla kohden Turkua. Perjantain valmistavat harjoituksetkin olivat varsin kevyet. Päävalmentaja Toni Koskelan ohjelmassa oli hiukan aktivointia sekä pari taktista yksityiskohtaa.

Kun pelataan näin tiiviillä ottelutahdilla, tekemisen pääpaino on palautumisessa. Silti tunnelma Rovaniemen Keskuskentällä oli säänkin puolesta aurinkoinen.

- Ilman muuta tällainen kauden alku auttaa siihenkin, ettei väsymys tunnu niin pahalta, Koskela myönsi.

RoPS on pelannut viisi ottelua, voittanut niistä jokaisen eikä ole päästänyt vielä maaliakaan. Edellisessä FC Lahti -pelissä rovaniemeläisille sentään annettiin kauden ensimmäiset varoitukset. Kyseessä on samalla seuraennätys.

Vielä ennen kauden alkua Rovaniemen Palloseuran kärkihyökkääjätilanne puhutti jopa valtakunnallisesti. Nyt RoPS on kuitenkin latonut sarjassa eniten maaleja. Vieläkin hämmentävämpi tilasto on oman maalin pitäminen puhtaana jo 450 minuutin ajan.

Toni Koskelan käskyttämä RoPS ei kuitenkaan ole tiiviisti puolustava vastaiskujoukkue, vaan pelaa aktiivista jalkapalloa.

- Me hyökkäämme hyvällä tasapainolla. Sen ansiosta meidän on mahdollista voittaa pallo nopeasti takaisin, jos se menetetäänkin. Tai ainakaan vastustaja ei pääse niistä tilanteista vaarallisiin hyökkäyksiin, Koskela kuvaa puolustusfilosofiaansa.

- Toisaalta niinä hetkinä, jolloin olemme joutuneet puolustamaan, puolustaminen on tehty yhtenäisesti ja kurinalaisesti. Vastustaja ei pääse keskelle linjojen väliin, vaan joutuu keskittämään kauempaa laidasta, jolloin ne pallot on helpompia puolustaa.


TPS-RoPS Veritas Stadionilla lauantaina 28.4. kello 17. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia