3-3-2
vko.41 // 12.10.2017

HIFK jatkaa voittojen tiellä (HIFK-PS Kemi 4-0)

Helsingin IFK otti torstaina selvän kotivoiton PS Kemistä.

HIFK otti toisen peräkkäisen voiton torstaina, kun Helsingissä vieraillut PS Kemi kaatui lukemin 4-0 (3-0). Juho Mäkelä ja Aleksi Ristola tekivät kaksi maalia mieheen.

HIFK sai otteluun unelma-alun, kun Juho Mäkelä laukoi kauden viidennellä maalillaan HIFK:n 1-0-johtoon jo ottelun viidennellä peliminuutilla. Vain kaksi minuuttia tästä ja Aleksi Ristola laukoi puolittaisen läpiajon päätteeksi vasemmalla jalallaan tarkasti takakulmaan lukemiksi 2-0.

Vierasjoukkue PS Kemi sai lisää shokkihoitoa 22. peliminuutilla, kun Mäkelä puski pallon maaliin Xhevdet Gelan antamasta kulmapotkusta. Mäkelän illan toisen ja kauden kuudennen maalin myötä lukemat taululla vaihtuivat 3-0:aan. PS Kemillä oli avausjaksolla omat paikkansa ja pallo kävi kertaalleen tolpassa asti.

Myös toinen puoliaika alkoi HIFK:n kannalta täydellisesti, kun Ristola vei illan toisella ja kauden kolmannella maalillaan HIFK:n jo 4-0-johtoon. HIFK puolusti johtoaan fiksusti eikä vierasjoukkue juurikaan päässyt hätyyttelemään Carljohan Erikssonin vartioimaa maalia.

Vajaat kymmenen minuuttia ennen loppua vierasjoukkue PS Kemin Edwin Salazar sai punaisen kortin kahden keltaisen kortin myötä, joten Jari ^hmanin suojattien takaa-ajo vaikeutui entisestään. Viime minuuteilla Viron maajoukkuepelaaja Sergei Mosnikovin kierteinen vapaapotku noin 22 metristä leijaili kohti yläkulmaa, mutta Eriksson venyi upeasti Mosnikovin kudin eteen.

HIFK nousi kauden kuudennella ja toisella peräkkäisellä liigavoitollaan 28 pisteeseen. Joukkue jatkaa toiseksi viimeisenä, mutta piste-ero kymmenentenä olevaan PS Kemiin kaventui nyt kolmeen pisteeseen.

Veikkausliigaa on jäljellä kolme kierrosta. Tasapisteissä sarjasijoituksen ratkaisee maaliero.

FC Inter - HIFK Veritas Stadionilla maanantaina 16.10. kello 18.30 ja PS Kemi - SJK sunnuntaina 15.10. kello 15.00. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.