FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS PS Kemi RoPS SJK TPS VPS
HIFK
4-4-2

40

(3-0)

Yleisöä 2427

PS Kemi
3-3-2
vko.41 // 11.10.2017

Ennakko: HIFK-PS Kemi

Ennakko: HIFK-PS Kemi

HIFK pelaa torstaina tähän mennessä kauden tärkeimmän ottelunsa, kun PS Kemi saapuu Stadiin. Panokset ovat yhtä lailla isot myös vierasjoukkueella.

HIFK on sarjataulukossa kymmenentenä. Ero sekä sarjajumbo JJK:hon että kymmenentenä olevaan PS Kemiin on kuusi sarjapistettä. HIFK:n tulisi kaventaa kuuden pisteen ero PS Kemiin jäljellä olevissa neljässä ottelussa, jotta tähtirinnat välttäisivät liigakarsinnan.

– Olemme erittäin latautuneita ja motivoituneita torstain otteluun. Vastustaja on tuttu. Pelasimme avauskierroksella maalittoman tasapelin ja edellisessä ottelussa he onnistuivat hakemaan kolme pistettä HJK:hon siirtyneen Filip Valencicin maaleilla, HIFK:n päävalmentaja Antti Muurinen kertoo.

Torstaina IFK kohtaa kotikentällään juuri PS Kemin. Kyseessä on ylivoimaisesti kauden tähän mennessä tärkein ottelu. Voitolla ero kaventuisi kolmeen pisteeseen – tappiolla ero kasvaisi yhdeksään pisteeseen. Tasapisteissä sarjasijoituksen ratkaisee maaliero, joka on tällä hetkellä PS Kemin eduksi.

– Tämä on iso peli molemmille, mutta erityisesti meille. Asetelma on herkullinen ja paineet ovat vastustajalla. Voitolla saamme uuden mahdollisuuden saavuttaa Kemin sarjataulukossa. Tarvitsemme torstaina jokaista kannattajaamme ja toivottavasti saamme yleisöltä paljon tukea joukkueen taakse, Muurinen sanoo.

– Isot on panokset, tiedostaa myös PS Kemin luotsi Jari Åhman.

PS Kemi ei kuitenkaan edelleenkään juuri taakse vilkuile, vaan katse on tiukasti sarjataulukossa edellä olevien joukkueiden selässä.

– Inter on kolme ja VPS sekä RoPS neljä pinnaa meitä edellä. Kyllä me edelleen haluamme ohittaa heidät loppukauden aikana, Åhman paaluttaa.

Tällä kaudella PS Kemi on hallinnut joukkueiden välisiä aiempia kohtaamisia. Kauden ensimmäisessä ottelussa huhtikuun alussa Rovaniemellä joukkueet päätyivät maalittomaan tasapeliin ja kesäkuussa Helsingissä PS Kemi oli parempi maalein 0-2.

– Näistä lähtökohdista olisi tyhmää tavoitella muuta kuin voittoa, Åhman painottaa, mutta myöntää, että tasapelikin olisi joukkueelle kelpo tulos.

HIFK:lla ei ole pelikieltoja ja sivussa ovat ainoastaan pitkäaikaispotilaat Nikolas Saira, Kim Raimi sekä Pauli Kuusijärvi.

PS Keminkään pelaajatilanne ei ole aivan paras mahdollinen, sillä Abdoulie Mansally ja kapteeni Lassi Nurmos ovat pelikiellossa.

Ottelu on HIFK:n Roosa nauha -teemaottelu. HIFK tukee rintasyövän vastaista taistelua lahjoittamalla yhden euron jokaisesta myydystä pääsylipusta Roosa nauha -keräykseen.


HIFK-PS Kemi torstaina 12.10. kello 18.30 Telia 5G Areenalla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: HIFK:n verkkosivut, PS Kemin verkkosivut