AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
Ilves
4-5-1

11

(1-0)

Yleisöä 5050

HJK
4-3-3
vko.28 // 16.7.2017

Ilves ja HJK tasasivat pisteet (Ilves-HJK 1-1)

Ilves ja HJK tasasivat pisteet (Ilves-HJK 1-1)

Ilves ja HJK päätyivät 1-1 -tasapeliin Tampereen Tammelassa. Antti Hynynen osui isännille ja Akseli Pelvas vieraille.

Kotiyleisö räjähti äänekkääseen juhlintaan heti alkuvihellyksen jälkeen. HJK:n joukkue oli kuin ällikällä lyöty, kun Eero Tamminen säntäsi ensimmäisestä hyökkäyksestä lähes vitosen alueelle asti. Tammisen kova veto tärähti ylärimaan ja kimposi siitä Antti Hynyselle, joka laukoi pallon suoraan ilmasta verkon perukoille. Kapteenin kauden avausmaali ei olisi voinut tulla juuri maukkaampaan paikkaan.

Nopea takaiskumaali sai vierailijat tarttumaan pelitemposta kiinni. Etenkin Evans Mensah käynnisti aktiivisesti vaarallisia hyökkäyksiä oikean laidan kautta. Akseli Pelvaksella ja Aapo Halmeella oli omat paikkansa, mutta Mika Hilander toimi viimeisenä lukkona tolppien välissä.

Vähintään yhtä hyviä tilaisuuksia nähtiin toisessakin päässä. Yhdeksän maalia tällä kaudella viimeistellyt Tuco oli lähellä kaunistella tilastoja, mutta laukaukset jättivät parantamisen varaa. Keskikentän Lauri Ala-Myllymäki ja Eero Tamminen olivat pirteällä pelipäällä ja loivat tekopaikkoja keltapaidoille.

Päävalmentaja Jarkko Wiss oli asetellut puolustuksen uuteen uskoon. Kolmen topparin linja tilkitsi keskustan sekä normaalia ylempänä pelanneet laitapakit Felipe Aspegren ja Antti Hynynen pääsivät osallistumaan enemmän hyökkäyksiin. Taktisten muutosten avulla kotijoukkue hallitsi avausjaksoa.

Molemmat joukkueet jatkoivat rohkeaa lyhytsyöttöpeliä. Johtoasemasta huolimatta Ilves ei tyytynyt roiskintaan, vaan pyrki edelleen pitämään palloa.

Toisen jakson alussa siniraitojen tähtipelaaja Moshtagh Yaghoubin ilta synkkeni. Hän oli viljellyt kovia taklauksia läpi ottelun jo yhden varoituksen arvoisesti. Rike vastaiskuun nopeasti lähtenyttä Tucoa kohtaan oli lopulta liikaa, ja toinen keltainen kortti johti ulosajoon.

Miesalivoimasta huolimatta HJK ei jäänyt aseettomaksi. 52. minuutilla kovassa maalivireessä oleva Akseli Pelvas pääsi tuikkaamaan Demba Savagen matalan keskityksen etutolpalta sisään. Tällä kertaa oli Ilveksen vuoro katsella hölmistyneenä vastustajan maalijuhlia.

Tasoituksen myötä helsinkiläiset tarrasivat yhteen pisteeseen kiinni kynsin ja hampain. Vastahyökkäykset eivät enää käynnistyneet yhtä vauhdikkaasti ja löysiä sekunteja pyrittiin jatkuvasti pelata pois pelikellosta.

Ilves painosti tuloksetta. Vierailijoiden maalinsuulla vastuuta saanut 20-vuotias Markus Uusitalo johti puolustusta ennakkoluulottomasti. Ulottuva maalivahtilupaus haki varmaotteisesti keskityspalloja hyppysiinsä.


FC Inter-Ilves lauantaina 22.7. kello 17.00 Veritas Stadionilla ja HJK-PS Kemi sunnuntaina 23.7. kello 18.30 Telia 5G Areenalla. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.